50 egészségügyi doboz a Károlyi Kórháznak

  •  
  •  
  •  

Futótűzként terjedt nemrégiben a hír, hogy a rendőrök akkurátusan ellenőrizni kezdték a gépkocsik egészségügyi dobozainak szavatosságát, és büntetnek könyörtelenül. Hamar kiderült, hogy ilyesmiről szó sincs. Annyi előnye viszont volt a történetnek, hogy az autósok elkezdtek odafigyelni erre, és rengeteg eü. csomagot cseréltek le.

A lejárt autós egészségügyi dobozokat ne a szemetesbe dobják az autósok, hanem az Árpád Kórházban elhelyezett gyűjtőzsákba helyezzék – kérte nemrégiben honlapunkon és az Újpesti Naplóban dr. Hollósi Antal orvos-igazgató.

– Az elmúlt hetekben nagyon sok újpesti hozta be kórházba a régi, lejárt szavatosságú autós egészségügyi dobozt. Tartalmukat alaposan átnéztük és gondosan átválogattuk. Félszáz doboz tartalmából újrahasznosítható kötszert nyertünk. Köszönjük az újpestiek fáradozását, jótékony cselekedetét, amellyel segítettek a betegek ellátásában, továbbá környezetvédelmi célokat is szem előtt tartottak. A kötszereket újra sterilizáltatta a kórház és felhasználta. Bár az egészségügyi dobozok lecserélésének kampánya lecsengett, kórházunk készen áll a szavatosságát vesztett autós kellék mindenkori befogadására” – emelte ki az orvos-igazgató.