’56-os Emlékérem a Pesti srácoknak

  •  
  •  
  •  

A nézők és a kritika elismerésén túl, kitüntetést kapott az Újpest Színházban októberben színre vitt Pesti srácok musical. Harsányi Gábor színművész, a darab „atyja” és rendezője, nemrégiben átvehette az 1956-os Emlékérmet. A kitüntetést Magyarország miniszterelnökének felterjesztésére a köztársasági elnök adományozta.

– Fantasztikus siker ez! – mondja Dózsa László, az Újpest Színház főrendezője. Az 1956-os Emlékérmet azok kapják, akik a forradalom és szabadságharc idején harcoltak, akár fegyverrel is a demokratikus Magyarországért. (Dózsa László, a musical játékmestere, korábban megkapta az elismerést. A szerk.)

– A Harsányi-Gyarmati-Siliga szerzőtrió olyan remek előadást hozott létre, amely fi atal szereplőkel jeleníti meg 1956 forradalmát, emléket állít a pesti srácoknak, a szabadságharc hőseinek. Sikere ez Harsányi Gábornak, aki évekig érlelte magában a szöveget és tervezte a musical színre vitelét, a szerzőtársaknak, valamenynyi szereplőnek, az Újpest Színháznak, az Ady Művelődési Központnak, valamint Újpest Önkormányzatának, amely mecénásként támogatja a musicalt és a magyar drámákat műsorra tűző színházat. Erre a belvárosi teátrumoknál sem találunk példát – fűzi hozzá Dózsa László.

– B. K.