A saláta szó hallatán sok embernek az ecetes saláták jutnak az eszébe, mint az uborkasaláta, cékla, fejes saláta. A másik variáció a savanyított káposzta, paprika, csalamádé, vagy uborka. Azonban a salátáknak emésztést segítő szerepük van, nyersen sok előemésztő enzim található bennük. Az ecetes variációkból nem tudunk olyan sokat enni, mert marná a gyomrunkat. Lettner Annamária dietetikus tippjei.
Majonézes saláta: Majonézt készítünk tojás, olaj, citromlé, mustár, só, bors hozzáadásával. Felaprítunk sárga paprikát, uborkát, retket, kápiapaprikát, zöld zellert, újhagymát, almát. Összekeverjük a hozzávalókat.
Töltött saláta: Karalábét, nagy paradicsomot, céklát, kanadai tökfejet kikaparunk, vagy kaliforniai paprika belsejébe töltünk lereszelt zöldségeket, amiket ízesíthetünk kedvünk szerint.
A hozzávalók mind nyersek, bennük van minden értékes tápanyag. Alkalmazhatunk magokat is a salátákhoz: szezám-, napraforgó-, chia-, tökmag.