Paradicsomos lencseleves: kuktában 3 percig főzzük sós vízben a lencsét. Egy lábosban olívaolajon aprított hagymát, fokhagymát pirítunk. Ráteszünk 2 db, vastag karikára vágott sárgarépát, ezzel is átpirítjuk, majd 1,5 liter paradicsomlével felöntjük. Sóval, borssal, 1 evőkanál oregánóval ízesítjük. Hozzáfőzzük a lencsét a levével együtt. Végül virslikarikákat teszünk bele.
Rakott savanyú káposzta: 1 kg káposztát kuktában 10 percig főzünk babérlevél, lestyán, kakukkfű, tárkony, só, bors fűszerekkel. 1 kg héjában főtt burgonyát 4 db pirított hagymával, 10 dkg Graham-liszttel összetörünk. Összekeverjük a káposztával, levével együtt. Egy tepsibe terítjük a felét, és hosszában félbevágott virslivel borítjuk, majd a másik fele káposztás anyagot tesszük rá. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. 180 fokon 50 percig sütjük.
Gesztenyegolyók: A gesztenyemasszából, darált kekszből, étcsokidarabokból, tejszínből golyókat formálunk, és mindegyik közepébe 1 szem meggyet teszünk. Mandulaforgácsba, vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.