Címke: gasztronómia

20
dec

Tüzesen, sűrűn, ízesen

Bár a karácsonyi szokások egyre univerzálisabbak, minden népnek megvannak a maga hagyományai és ételei, amik nélkül nem telhet el a szeretet ünnepe. Molnár István Gábor, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökének segítségével most az egyik legvallásosabb nép, a cigányság karácsonyi szokásait mutatjuk be.
15
dec

A karácsony gyógyító ízei

Szegfűszeg, fahéj, gyömbér, szerecsendió. Néhány azok közül a fűszerek közül, amelyek egyből az ünnepet juttatják eszünkbe és amellett, hogy illatukkal és ízükkel hozzájárulnak a karácsony utánozhatatlan hangulatához, még szervezetünkre is jótékonyan hatnak.
14
dec

Karácsonyi menü: a sütőtöktől a zserbóig

A Központ Bisztró tulajdonosa és séfje, Galajda Péter és Micsinai Zsolt egy olyan három tételből álló menüsort ajánlottak, amit bárki egy kis odafigyeléssel el tud készíteni.
12
dec

Pezsgősztori

Honnét ered a pezsgő, ki találta fel kedvenc szilveszteri italunkat? Ennek jártunk utána.
11
dec

Egy jó ebéd valahol? – Téli újpesti gasztro-körkép

A nyári streetfood körképünk után most azokat az újpesti éttermeket mutatjuk be, ahova érdemes a hideg időben is betérni, ha egy kis melegségre vágyunk.
15
júl

Enyém a vár, tied a…

Csak gyümölcs, cukor és egy kis víz kell hozzá, ennek ellenére a lekvárfőzés mégis az egyik legbonyolultabb konyhai műveletnek tűnik. Azt...
15
júl

Hűs koktélok a forróságban

A tikkasztó kánikulának a legjobb ellenszerei a különböző jeges italok. Cikkünkben összeszedtünk egy-két izgalmas és pofonegyszerű koktélreceptet, hogy bebizonyítsuk, van élet a Piña Coladan és az Aperolon túl is!
14
júl

Streetfood Újpesten

Az utóbbi évek streetfood forradalma már Újpesten is érezteti hatását. Összeszedtünk néhány kihagyhatatlan helyet, amit a nyáron kötelező kipróbálni.
9
szept

Új street food kiállító a Borvíkenden

Bemutatkozik a Helló Röfi.
29
aug

Helyben készült tengeri fogások

Bemutatkozik a Fishmonger.