Címke: gasztronómia

12
ápr

Sütemények az ünnepre

Bár idén locsolókat nem fogadhatunk, a húsvéti asztalra a család számára is készíthetünk finomságokat.
8
márc

Mézesen, egészségesen

Mi mindenre jó a méz, és miért érdemes egész évben fogyasztanunk?
8
febr

Farsangi kavalkád

A farsang a színekről, a különleges formákról szól. Az ételekben is jelen lehetnek a színes zöldségek, gyümölcsök, vagy az ezekből készült italokban. Farsangi formákat alkalmazhatunk az étel készítésénél vagy a tálalásnál.
17
jan

Csicseriborsós ételek

A csicseriborsó az arab világban mindennapos élelem. Lehet feltét, köret, önálló étel, salátaalap vagy kenyérkrém.
30
dec

Szilveszteri finomságok

A szilveszteri hagyományok változók a különböző helyeken, de vannak alapanyagok, amiket mindenhol alkalmaznak, mint a mák, a gesztenye, a lencse, a savanyú káposzta, a virsli. Ezen a napon sokan éjfél után is esznek, mert ünneplik az új esztendőt.
25
dec

Citrusok az ünnepi asztalon

A citrusgyümölcsök ízei, színei és aromái jól illenek a karácsonyi hangulathoz....
24
dec

Karácsonyi ötletek

A karácsonyi étlapot új ötletekkel gazdagíthatjuk....
22
okt

Tésztás ételek változatosan

A tészták sokféle gabonából készülnek, változatos alakúak. Különböző sós vagy édes ételeket készíthetünk. A legismertebbek a...