Címke: Újpest

14
máj

Körkép – Teljes adás (videó)

...
13
máj

Május 14-étől tilos parkolni a szakrendelő mögött

Folytatódik a hetedik emeleti mozgáscentrum kialakítása, a munkálatok miatt le kell zárni a parkolót.
12
máj

Helyi Érték – Fejlesztés a Tungsramnál (videó)

Steril körülmények közt, természetes fény és termőföld nélkül nőnek a haszonnövények a Tungsram most átadott vertikális farmján. A képek futurisztikusak, de hamarosan ez a technológiai adhat választ a világ élelmiszer-ellátására. Hogy hogyan működik a farm, arról Pongrácz Ferenc, a cég innovációs igazgatója mesélt Helyi érték című műsorunkban.
11
máj

Világszerte elismerik a Tungsram innovációs áttöréseit

A vállalat a kutatás-fejlesztés nemzetközi trendjeiben keresett és piacképes megoldásaival érdemelte ki az Informatikai Innovációs Díjat.
9
máj

Körkép – Lebonthatják az istvántelki vonatállomás felüljáróját (videó)

Hiába tesznek meg mindent a XV. és a IV. kerület országgyűlési képviselői a híd megmentéséért, úgy tűnik, az állam nem veszi komolyan, mekkora nehézséget okozhat az átjáró hiánya.
8
máj

Nem is olyan nehéz az iskolatáska?

Az alsó tagozatosok ismét tantermi órák keretében folytathatják tanulmányaikat, az óvodák is újra tárt kapukkal várhatják a gyerekeket. Ennek kapcsán utánajártunk, milyenek a nyitási tapasztalatok a IV. kerület oktatási és nevelési intézményeiben.
7
máj

Körkép – Teljes adás – 2021.05.07.

A legfrissebb hírek Újpestről, nem csak újpestieknek!
7
máj

Mozaik – Bedő Kata – Újranyit az UP (videó)

Készül az újranyitásra Újpest egyik legnépszerűbb közösségi tere, az UP Rendezvénytér. Változik kicsit a fókusz, változatosabb, sőt, nagyobb horderejű programok is várhatóak. Bedő Kata kultúráért felelős alpolgármester részletezte a terveket.
6
máj

Körkép – Nyitva a Tarzan Park! (videó)

Fertőtlenített játszóeszközökkel, változatlan árakkal és nyitvatartással várja a kicsiket és nagyokat Újpest népszerű játszótere május 1-jétől.
6
máj

Helyi Érték – Miskolczi Éva Erzsébet nővér (videó)

Ellenséges fogadtatás a XIX. század végén, később gazdag zsidók által támogatott katolikus közösségszervezés, kommunista elnyomás, majd pedig újjászületés. Viszontagságos az újpesti karmeliták története. Ahogy az elmúlt bő 130 esztendőben, most is a kisgyerekekért dolgoznak. A bölcsőde és óvoda vezetője, Erzsébet nővér volt a Helyi érték vendége.