Címke: interjú

19
máj

A szeretet munka – interjú Bihari Viktóriával

Tékasztorik, törölközős videók, őszintén megélt és elmesélt mélységek és magasságok. Bihari Viktória az én szememben egy önismereti aktivista, aki megjárta a mentális és lelki egészség felé vezető szamárlétra minden fokát. Betegségét és szorongásait nyíltan vállalva mára segítővé képezte magát, videói és előadásai több ezer embernek nyújtanak támaszt.
1
máj

Nincs olyan, hogy „én”, csak olyan van, hogy „mi” – interjú Faragó Kamillával, az UVSE csapatkapitányával

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület női csapata sikert sikerre halmoz, az újpesti lányok ősszel Magyar Kupát nyertek és Európai Szuperkupa-döntőt játszottak. A sikerekben jelentős részt vállalt a 23 éves csapatkapitány, Faragó Kamilla, aki az olimpiára készülő válogatottnak is oszlopos tagja. Az újpesti neveltetésről, az ötkarikás játékokról és a süteményről is beszélgettünk a fiatal vízilabdázó kiválósággal.
24
márc

„Újpest a második szülővárosom, a bölcsőde a szerelmem” – Interjú Kocsis Ildikó Edittel, az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék intézményvezetőjével

Újpesten sokan ismerik Kocsis Ildikó Editet, az Újpesti Önkormányzati Bölcsődék intézményvezetőjét. A kisgyermeknevelő ott volt gyermekeink szárnybontogatásainál, számos generációt nevelt, gondozott legelső évei során. Emellett rendkívül sokat tett a helybéli kisgyermeknevelők, bölcsődei dolgozók közösségi életéért is. Tavaly a bölcsődevezetők fergeteges tánccal kápráztattak el bennünket a városnapon, s a bölcsődék énekkarával legközelebb nemzeti ünnepünkön, március 15-én lépnek fel. Vajon honnan ez a szenvedély és elkötelezettség?
2
márc

Újpesti Erőmű: fényt és meleget biztosít már több mint 100 éve

Az Újpesti Erőmű a város egyik meghatározó építménye, amely nap mint nap, több mint 57 912 ezer háztartást lát el energiával. Simon Zsolt, az Újpesti Erőmű igazgatója készséggel fogadta az Újpesti Naplót, hogy többet megtudhassunk a történelmi eseményekkel is bővelkedő múltról, valamint a jelenről.
9
dec

„A zenélés szeretete mindent felülír” – interjú Zoránnal

A nagysikerű Városházi Esték koncertsorozat december 11-én Zoránt és zenekarát látja vendégül az UP Rendezvénytérben. A különleges koncertélménynek ígérkező esemény apropóján beszélgettünk a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenészlegendával.
18
nov

90 éves lett a legendás keramikusművész: Újpest díszpolgárát, Schrammel Imrét köszöntjük

A szombathelyi születésű, Kossuth-, Munkácsy- és Prima Primissima díjas Schrammel Imre keramikusművész hosszú évtizedeken át élt Újpesten, 2011 óta Újpest díszpolgára. 90. születésnapja alkalmából beszélgettünk a művésszel.
24
aug

A szereplőm egy „messziről jött ember”

A főváros 150. születésnapjának alkalmából jelenik meg novemberben a Budapest Nagyregény.
17
aug

„Elképesztően művelt, ugyanakkor rendkívül érzékeny zseni volt”

"Azt mondják, az igazán jó költőknek van 20-30 nagy verse."
11
júl

Maradunk végig

Interjú az újpestiek kedvenc rapperével: Széki Attila Curtis-szel.
10
júl

A kultúra hagyománya

Bedő Katával, Újpest kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármesterével beszélgettünk.