Meleg ételt kaphatnak az újpesti rászorulók

  •  
  •  
  •  

A rendelkezésre álló hivatalos információk alapján a mai napon 67 újpesti lakcímmel rendelkező lakos van hatósági házi karanténban. Eddig összesen 113 fő volt érintett, amiből az következik, hogy 46-nak már lejárt a karantén. Jelenleg a 67 hatósági házi karanténba rendelt személy közül 5 fő az, aki igazolt pozitív koronavírus teszttel rendelkezik, nekik feloldásig szól a karantén – írja hétfői tájékoztatójában Déri Tibor.

Az önkormányzat továbbra is várja azon 65 éven felüli újpesti lakosok jelzését, akik segítségre szorulnak. A kerület polgármestere felhívja a figyelmet arra, hogy egy 4 napos hosszú hétvége előtt állunk, így pénteken és hétfőn a boltok zárva tartása miatt a bevásárlások és gyógyszerkiváltások nem megoldhatók, ezért arra kér mindenkit, előre tervezzen!

A 65 év feletti segítségre szorulók továbbra is ezt az éjjel-nappal elérhető telefonszámot hívhatják:

06-70-500-1456,

vagy erre az e-mail címre írhatnak: koronavirus@ujpest.hu. 

Déri Tibor köszönetét fejezi ki azoknak  cégeknek, magánszemélyeknek, éttermeknek, konyháknak, akik segítséget ajánlottak fel az önkormányzatnak. Hozzáteszi: mától naponta 50 adag étel felajánlást kaptak az Egészségkonyha Kft.-től, mely az újpesti Nagycsaládosok Egyesületének közreműködésével jut el rászoruló családoknak. Ugyancsak hasonló felajánlást tett az újpesti Tüzestál étterem, akik 50-60 adag ételt ajánlottak fel hetente rászoruló újpesti családoknak.

Számos újpesti lakos valamint cég anyagi segítségét is felajánlotta már, melyhez megteremtették a jogszabályi kereteket, létrehoztak egy dedikált bankszámlát is erre a célra. Tetszőleges összeggel akár Ön is hozzájárulhat az alap célkitűzéseihez, melyről bővebben és részletesen a rendeletben olvashat:

Számlaszám:

12010422-00208592-05600005

Számla tulajdonosa: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata

Számlavezető bank: Raiffeisen Bank Zrt.

Az alap felhasználásával kapcsolatban minden esetben pontos elszámolással tájékoztatni fogják Újpest lakosságát. A polgármester hangsúlyozza: büszke vagyok arra, hogy rövid idő alatt csaknem 3 millió forint gyűlt össze.

, , , ,