Müller Cecília: csak ártunk magunknak, ha több vitamint szedünk a kelleténél

  •  
  •  
  •  

Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján leginkább az újságírói kérdésekre válaszolva mondott újdonságot a magyarországi koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Az országos tisztifőorvos közölte: bármelyik laboratóriumi vizsgálatban előfordulhat, hogy a teszt értékelhetetlen eredményt ad.

Ha nem tartalmaz elég sejtet a minta, mert a páciens evett, vagy ivott a vizsgálatot megelőző három órán belül, akkor nem lehet megfelelően feldolgozni a mintát.

Ilyenkor egyértelműen meg kell ismételni a vizsgálatot.

A C- és D-vitamin beviteléről Müller Cecília elmondta, hogy mindkettőt túl lehet fogyasztani, ezért nem érdemes az ajánlott mennyiségnél többet bevenni belőlük. Hangsúlyozta, hogy ez a tanács a vízben oldódó vitaminokra is vonatkozik.

Ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a krónikus betegségben szenvedők mindenféle vírus szempontjából kockázatnak vannak kitéve, ezért fokozottan kell vigyázni rájuk. Ehhez a higiénés szabályok betartását ajánlotta.

A tisztifőorvos szerint a hosszú hétvégén várhatóan sok wellness szálloda teltházas lesz.

Az operatív törzs ezért ajánlást készített többek között a Magyar Fürdőszövetségnek is, de hangsúlyozta:

a biztonságos pihenéshez nemcsak a szállodáknak, hanem a vendégeknek is partnernek kell lenniük a szabályok betartásában.

, , ,