A 12. Újpest FC–Lombard Pápa bajnoki mérkőzés következik

  •  
  •  
  •  

A 12. bajnoki mérkőzés következik az Újpest FC és a Lombard-Pápa csapata között szombaton 16:00 órakor a pápai Perutz Stadionban.

Az eddigi tizenegy bajnoki találkozó után, ha csak a gólkülönbséget nézzük minimálisan is, de Pápa javára billen mérleg nyelve, hiszen öt győzelem mellett öt vereséget szenvedtünk, a legutóbbi találkozó pedig eldöntetlen maradt, gólkülönbségünk 14-15.

A pápaiak 2004-ben jutottak fel először az élvonalba, az újonc ellen akkor az őszi és a tavaszi találkozónkat is megnyertük, 2-1, illetve 3-1 arányban.

A 2005/2006-os szezonban összel ismét 3-1-re nyertünk, érdekesség, hogy a pápaiak gólját csapatunk 21-ese, Remili Mohamed szerezte. A 2006. április 28-án rendezett visszavágón azonban megszerezte a párharc során első győzelmét a Lombard, 2-1 arányban nyertek hazai pályán a kék-sárgák, akik ettől függetlenül az idény végén búcsúzni kényszerültek az NB I-től.

A visszajutásra három évig kellett várniuk a bakonyiaknak, így a következő mérkőzésekre már a 2009/2010-es szezonban került sor: a Szusza Ferenc Stadionban meglepetésre 3-0-ra, idegenben 1-0-re kapott ki csapatunk a pápaiaktól.

Rossz sorozatunk nem szakadt meg 2010. október 23-án sem, amikor a Perutz Stadionban 3-1-re kapott ki csapatunk, 2011. április 30-án viszont végre megtörtük a rossz szériát, hiszen a visszatérésre készülő Lázár Bence és a nyáron újra lila-fehérbe öltöző Jarmo Ahjupera góljaival 2-1-re nyertünk a Lombard-Pápa ellen.

Az előző szezonban mindkétszer az idegenben játszó gárda örülhetett a kilencven perc végén. A Szusza Ferenc Stadionban Goran Marics góljával a Pápa, a Perutz Stadionban Lázár Bence góljával mi nyertünk 1-0 arányban.

Tavaly ősszel, az OTP Bank Liga 10. fordulójában a 22. percben Kabát Péter okosan helyezett szabadrúgásával megszereztük a vezetést, ám a hajrában Goran Marics megpattanó lövésével egy pontot hazavitt a Megyeri útról a bakonyi csapat.

Forrás: ujpestfc.hu