A 23. Újpest–Nyíregyháza bajnoki mérkőzés következik

  •  
  •  
  •  

Csapatunk a tabella 14. helyén álló, a 2 győzelemmel rendelkező Nyíregyházát fogadja a Szusza Ferenc Stadionban, pénteken, 19:00-kor.

Az Újpest és a Nyíregyháza 34 évvel ezelőtt, 1980. november 8-án találkozott először egymással bajnoki mérkőzésen. Az akkor NB I-es újoncnak számító nyíregyháziak – nagy meglepetésre – 2-1-re győztek a Megyeri úti Stadionban. Itthon ez az egyetlen vereségünk a Szpari ellen.

Az első gólunkat a Nyíregyháza ellen Törőcsik András szerezte a már említett, 1980. novemberi mérkőzésen. A szabolcsiak elleni első győzelmünkre 1982 márciusáig kellett várni, akkor hazai pályán 3-1-re nyertünk, góljainkat Kardos József, Kiss Sándor és Jurácsik Mátyás jegyezte.

A két csapat eddig 22 bajnoki mérkőzést játszott egymással, és jelentős a fölényünk, hiszen 12-szer győztünk, 6 találkozó döntetlenre végződött, a nyíregyháziak csupán 4-szer nyertek ellenünk. A gólkülönbség 40-22 a javunkra.

A Megyeri úti létesítményünkben 11-szer fogadtuk eddig a Nyíregyházát, 8-szor mi győztünk, két meccs döntetlen lett, egyszer a nyírségiek nyertek. Mi 22 gólt szereztünk, a Szpari játékosai 8-at.

Pályaválasztóként 34 éve vagyunk veretlenek a Nyíregyháza ellen, összességében 14 éve nem győztek le bennünket a szabolcsiak: legutóbb 2000 márciusában kaptunk ki a Spartacustól, Nyíregyházán 2-1-es hazai sikerrel végződött az a találkozó.

A két csapat előző 6 – egymás elleni – bajnoki mérkőzéséből ötöt csapatunk nyert meg, a legutóbbi találkozó 2-2-es döntetlenre végződött.

Mivel a Nyíregyháza a hetvenes évek nagyszerű Újpesti Dózsájával nem játszott bajnokit, ezért „megúszta” az igazán nagy verést. A legnagyobb különbségű győzelmünket 1999. augusztus 21-én arattuk a nyírségiek ellen, odahaza 4-0-ra vertük meg őket. 

képillusztráció és szöveg: ujpestfc.hu