A bajnoki arany után a világbajnokság következik

  •  
  •  
  •  

A hónap végén két tehetséges jégtáncos képviseli hazánkat a junior világbajnokságon. A Merkwart Szidónia-Lukács Ádám kettősnek Minszben kell bizonyítania, hogy Magyarországon igenis létezik a jégtánc.

A fiatalok útja nincs kikövezve, hiszen az elmúlt héten még nem volt biztos, hogy egyáltalán ők utazhatnak Fehéroroszországba. Ehhez a junior magyar bajnokságot kellett megnyerni Ádáméknak. Szerencsére a síkos jégen nem csúsztak meg, és a pontozók is őket láttak a legjobbnak a bajnokságon.

Illés Dejan, a jégtáncospár edzője nagyon elégedett volt a verseny után a tanítványaival. Elmondta, szinte minden utasítását hiba nélkülteljesítették a gyerekek, így neki nem is volt meglepetés, hogy megnyerték a bajnokságot.
– Most, azt a kevés időt, ami még a világbajnokság rajtjáig rendelkezésünkre áll, igyekszünk jól kihasználni. Ezért sem kaphattak pihenőt Ádámék, már a verseny utáni napon is jégen voltak. Az edző elmondta, nehéz dolga lesz a táncosoknak, ugyanis, mivel a tavalyi vébén nem indult magyar pár, ezért Minszkben nem lesz magyar bíró, aki pontjaival, esetleg egy kicsit segíthetné a gyerekeket.

– Ha a legjobb húsz közé kerülnek, már sikernek könyvelhetjük el. Hiszen, akkor a kűrjüket is bemutathatják a legjobbak között. A két fiatal is tisztában van azzal, hogy nehéz feladatot kell teljesíteniük a világbajnokságon. Szidónia szerint nem lehetetlen a jó szereplés, mert mindent megtettek ennek érdekében. Ádám, egy kicsit már előre gondolkodik. Mint mondta, bármi is legyen az eredmény, tovább dolgoznak, hogy egyszer majd a felnőttek között is megmutathassák tudásukat.

(gergely)