A balesetmentes közlekedés mindannyiunk felelőssége!

  •  
  •  
  •  

Elkészült a gyalogátkelőhely a Baross utca – Perényi Zsigmond utca kereszteződésében.

 Évekkel ezelőtt kérték, és már nagyon várták a környéken lakók, hogy a gyalogosok biztonságosabb közlekedésének érdekében legyen egy átkelőhely a Baross utca- Perényi Zsigmond utca kereszteződésében. Bartók Béla, a terület önkormányzati képviselője az ügy mellé állt és megtette a szükséges lépéseket a polgármesteri hivatallal együttműködve. Ennek köszönhetően a gyalogátkelőhely műszaki átadása az elmúlt napokban megtörtént.

– Kétségkívül nagy szükség volt erre a gyalogátkelőre – mondja Bartók Béla. – Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy sajnálatos módon az átadó napján egy idős hölgyet elsodort egy gépkocsi. Szerencsére a hölgy csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Az önkormányzat és a rendőrség is folyamatosan figyelmes, körültekintő közlekedésre inti a gyalogosokat, az autósokat és a bicikliseket is. A figyelmetlenségből származó baleseteket nehéz kiküszöbölni. Ezzel a gyalogátkelővel reményeink szerint nagy arányban csökkenthetőek lesznek az ilyen esetek. A gyalogosok biztonságosabban közlekedhetnek, az autósok pedig nem száguldoznak majd. Mindenkinek tudomásul kell venni, hogy Újpest nem autópálya, nem lehet száguldani, oda kell figyelni egymásra – hangsúlyozta a képviselő. – Az önkormányzat kérésére az újpesti rendőrség rendszeres sebességméréssel igyekszik megelőzni a baleseteket.

A Baross utcán átlagosan 50 kilométeres sebességgel lehet haladni, de a gyalogátkelőknél maximum 30 kilométeres sebesség a megengedett. Iskolák, óvodák vannak a környéken, a balesetmentes közlekedés pedig nem csupán az egyik fél felelőssége. Mindenki kell hozzá, aki részt vesz a közlekedésben. Aki nem tartja be a közlekedési szabályokat, természetesen büntetésre számíthat.

D.V.