A BKK is készül a rangadóra

  •  
  •  
  •  

Május 7-én, szombaton a Ferencváros-Újpest labdarúgó Magyar Kupa-döntőjéhez kapcsolódóan a BKK sűríti az M3-as metrójáratot, és ezek mellett tartalékszerelvényeket is biztosít a szurkolók szállítására.

Az egyik bulvárlapban a „Csatatérré változik a város szombat este?” címmel megjelent cikkben leírtakkal ellentétben a BKK biztosít tartalék metró- illetve villamosszerelvényeket az M3-as metró, valamint az 1-es villamos vonalán a Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzéshez kapcsolódó jelentős utasforgalom lebonyolítására.

Május 7-én, szombaton 20:30-kor kezdődik a Ferencváros-Újpest labdarúgó Magyar Kupa-döntő. Ha rendes játékidőben véget ér, akkor a várható befejezés 22:30. Amennyiben hosszabbításra és tizenegyesrúgásokra is sor kerül, akkor a díjátadóval együtt a befejezés 23:10 körül várható.

Az utolsó menetrendi metrók áthaladása a Népligetnél Újpest felé 23:33, Kőbánya-Kispest felé 23:46, tehát még két-három menetrend szerinti metró elérhető hosszabbítás esetén is.

A BKK a menetrendi járatokon kívül, szükség esetén, az M3-as vonalra tartalék metrószerelvényeket, az 1-es villamos vonalára pedig tartalék villamos szerelvényeket állít készenlétbe a mérkőzés befejezésekor várható lökésszerű utasforgalom zökkenőmentes és biztonságos kiszolgálása érdekében.

Budapest, 2016. május 6.
Budapesti Közlekedési Központ