A bronzérem is gyönyörűen csillog

  •  
  •  
  •  

A budapesti vívó-világbajnokságon mindenki jobbra számított, mármint a kerekes székes párbajtőrcsapatok sorsolását illetően. Bizony, néhányan csak legyintettek, amikor meglátták a tabellát, amelynek a tanúsága szerint a Krajnyák Zsuzsanna–Dani Gyöngyi–Juhász Veronika–Hajmási Éva összeállítású magyar együttes egy ágra került a világ másik két legerősebb csapatával, Kínával és Hongkonggal.

A hozzáértők egybehangzóan állították, Hongkong inkább verhető, mint a kínaiak, és velük már a nyolc között meg kellett küzdenie a három UTE-vívót felsorakoztató magyar válogatottnak. A rendkívül kiélezett összecsapáson óriási akarattal, fantasztikus vívással és nem utolsósorban két tussal 43-41-re sikerült győzni Krajnyák Zsuzsiéknak.

Az elődöntőben Kína következett, és a paralimpiai döntőhöz hasonlóan ezúttal is túl nagy falat volt a távol-keleti együttes. Sajnos most sem sikerült kicsikarni a győzelmet, ráadásul Juhász Veronika bemozdulásért két piros lapot is kapott, így az utolsó asszó előtt már hat tussal vezetett a kínai gárda. 45-36 lett a vége. A Thaiföld elleni bronzmérkőzést már simán hozták a lányok, 45-30-cal küldve haza az ellenfeleket.

– Nem kárpótol a csapatban szerzett két bronz a rosszul sikerült egyéni versenyért, de boldog vagyok, hogy hazai közönség előtt két érmet akasztanak a nyakamba – összegzett Krajnyák Zsuzsanna. – Bevallom, amikor megtudtam, hogy egy ágra került a három legerősebb csapat, Magyarország, Hongkong és Kína, úgy gondoltam, ötven-ötven százalék, hogy egyáltalán bejutunk-e a négy közé. Ugye, ezek után nem kell hangsúlyoznom, hogy a bronzérem is gyönyörűen csillog a nyakunkban.

(gergely)