A bronzéremért szurkoltunk

  •  
  •  
  •  

A dobogó legalsó foka volt a tét a női vízilabda-válogatott számára csütörtök este. Bár a férfiak előző napi csatája már-már rekordszámú nézőt vonzott a Bajnok Teraszra, a tegnapi meccsre is bőven akadt érdeklődő, miközben a csocsóasztalok is foglaltak voltak.

Az asztalifoci már az első naptól kezdve nagy népszerűségnek örvend, szinte még az is ritkán fordul elő, hogy csak egy asztalnál játszanak. Nem volt ez másképp tegnap este sem, és a pingpongasztaloknál is folyamatosan ment a játék.

A Magyarország-Ausztrália mérkőzés kezdetére viszont egyre többen gyűltek a kivetítő elé, majd kezdetét a bronzéremért folytatott küzdelem. Mint ismert, kedden a spanyolok ellen játszott, majd szenvedett vereséget a női válogatott, szerda este pedig a férfiak léptek medencébe, és a játéktaktikánkból alaposan felkészített olaszokkal folytattak küzdelmet, bár sajnos a végén sem sikerült egyenlítenünk.

Az első negyed harmadik percében született az első, sajnos nem hazai gól, majd kisvártatva egyenlítettünk, amit tapssal jutalmazott a Bajnok Terasz közönsége. A folytatás ugyancsak izgalmasnak ígérkezett, a negyedik negyed végi egyenlítésünkkel pedig sikerült kiharcolnunk a hosszabbítást. A magyar csapat végül 13:11-es vereséget szenvedett a ráadásban, és ezzel a bár nem érmes, de így is előkelő negyedik helyet tudhatja magának.

Jó hír viszont, hogy (tegnap) kora délután Risztov Éva tíz kilométeres női hosszútávúszás olimpiai bajnoka lett, méghozzá úgy, hogy gyakorlatilag végig az első helyen úszott, kimagasló teljesítményével megszerezve a nyolcadik magyar aranyérmet. Pénteken, azaz ma a férfi kézilabda-válogatottat láthatjuk – ahogyan már megszokhatták – a Bajnok Teraszon.

MOA