A csapaton múlik Szpisljak jövője

  •  
  •  
  •  

Az nb1.hu értesülése szerint a szombati, Paks elleni 2-0-ás vereséget követően arról suttognak a Megyeri úton, hogy inog Zoran Szpisljak vezetőedző alatt a kispad. Az Újpest FC belső köreiből származó információk szerint Roderick Duchatelet tulajdonos ultimátumot adott a szerb szakembernek: amennyiben a csapat nem nyeri meg a keddi, Baja elleni Magyar Kupa visszavágót és a pénteki, hazai bajnoki mérkőzést a Kaposvár ellen, akkor Szpisljaknak távoznia kell.

Mint ismeretes, az Újpest Baján 3-1-re győzött a kupa-negyeddöntő első meccsén, tehát papíron megvan a továbbjutás. Igaz, a tulajdonos elvárja a Szusza Ferenc Stadionban is a győzelmet, az újpestieknek tehát kettős győzelemmel kell bejutni az elődöntőbe. Rágósabb falatnak ígérkezik a Kaposvár elleni kiesési rangadó, ezen a találkozón is nyernie kell a csapatnak, hogy Szpisljak maradhasson a vezetőedző.
Zoran Szpisljak tavaly augusztus 10-én vette át a menesztett Mészöly Géza helyét a kispadon. Irányítása alatt 5 győzelem, 3 döntetlen és 7 vereség az Újpest FC eddigi mérlege az NB I-ben.

(nb1.hu, g)