A dobogó a cél

  •  
  •  
  •  

Az UTE női röplabdacsapata az NB I. alapszakaszában jelenleg a harmadik helyen áll. Legutóbbi bajnoki mérkőzésükön a miskolciakat játszmaveszteség nélkül győzték le. A bajnokság tavaszi folytatásában, a negyeddöntőben nehéz feladat vár a lányokra, hiszen a dobogón akarnak végezni a vezetőedző, Nagyné Mátrai Veronika tanítványai.

Alaposan átalakult vagy inkább megfiatalodott az UTE női röplabdacsapata az elmúlt hónapokban. Huszonéves lányok alkotják a keretet, megerősítve két külföldi légióssal. Az amerikai Olivia Humphries és a bolgár Irena Mishonova, ha beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, játékukkal erősebbé és veszélyesebbé tehetik a lila-fehér gárdát. 

– Valóban jól állunk a bajnokságban – kezdte a vezetőedző. – De azt nem szabad elfelejteni, hogy a gödöllőiek kiemeltként most szállnak be a versenybe, tehát így a negyedik helyről várjuk a folytatást. Nekünk a Békéscsabával kell megküzdenünk az érmes helyezésért, persze, a többiek ellen is mindent bele kell adniuk a lányoknak. 

– Hogyan kerültek Újpestre a légiósok? – kérdeztük a szakosztály vezetőjét, Ancsin Ildikót.

– Irinát egy menedzser által sikerült leigazolnunk, az amerikai kislány pedig, aki egyetemi csapatban játszott a tengerentúlon, Európába vágyott, és egy úgynevezett játékosbörzén sikerült megszereznünk.

– Két fantasztikus emberrel és nem utolsósorban két nagyon jó játékossal gazdagodtunk – vette át a szót az edző. – Magasítottunk is velük, biztosan hatékonyabb lesz a támadójátékunk is. 

Nemcsak a felnőttek, hanem a fiatalabb röplabdások is egyre szebb, nagy reményekre jogosító eredményeket érnek el. 

– Valamennyi korosztályban csatázunk a döntőbe jutásért – újságolta Ancsin Ildikó. – Az ifik már a döntőben vannak, a serdülők is csak egy karnyújtásra állnak a döntőtől. Elmondhatom, szépen épül a szakosztályunk, reménykedve várjuk a folytatást.

A folytatáshoz, a szép eredményekhez biztonság, nyugalom és sok munka kell. És biztos háttér.

– Megkapunk minden segítséget ahhoz, hogy csak a röplabdával kelljen foglakoznunk – mondta egyszerre a két vezető. – Remélhetőleg élni is tudunk a lehetőséggel, és akkor gondolkozhatunk a folytatáson. De most a dobogó a cél!

(gergely)