A futball segítségével

  •  
  •  
  •  

Október 17-én az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola diákjai az egyenlőség, a nők megbecsülése, a tolerancia, a kirekesztés, a diszkrimináció és a faji megkülönböztetés ellen emeltek hangot.

A nap eseményei az 1999-ben alapított FARE (Football People Against Racism Europe) mozgalomhoz kapcsolódtak, amelyet az UEFA és a FIFA egyaránt támogat. A programsorozat célja az volt, hogy a legnépszerűbb sporton, a futballon keresztül hívja fel a figyelmet az európai értékekre.

Reggel 9 órától az iskola igazgatónője, Török Ibolya egy interaktív beszélgetés során a FARE mozgalom aktuális témáival ismertette meg a diákokat. A nap folytatásaként foci-villámtorna vette kezdetét, amelyen az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola, a Lázár Ervin Általános Iskola, a Karinthy Frigyes Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és az Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola diákjai mérkőztek meg egymással.

– Köszönöm kollégáimnak és iskolánk diákjainak, hogy végig partnerek voltak az események szervezésében – mondta köszöntőjében Török Ibolya az iskola igazgatója. Hozzátéve: köszöni, hogy a három másik iskola is elfogadta a meghívásukat és jelenlétükkel emelték az esemény rangját.
A nap a szigetisek házibajnokságával, tanár-diák focival zárul.

D.V.