A gólzápor az Egészséges Újpestért Alapítványt segítette

  •  
  •  
  •  

Jótékonysági gálamérkőzésen mérte össze tudását a Halassy Olivér Sportközpontban a tavalyi DiaEurogyőztes, idén Európa-bajnoki ezüstérmes cukorbeteg-futsalválogatott és az UTE csapata a diabétesz-világnap alkalmából.

A gólok ezúttal nemcsak a közönséget szórakoztatták, pénzt hoztak az Egészséges Újpestért Alapítványnak a Sanofi Gyógyszergyár és a 77 Elektronika Kft. jóvoltából. A végeredmény 5-4 lett az UTE javára. A kilenc találatnak köszönhetően gólonként 50 ezer, összesen 450 ezer forint került az alapítvány számlájára. A találkozó megerősítette a tényt, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni. Ági Tamás, a 77 Elektronika Kft. belkereskedelmi igazgatóhelyettese elmondta, a diabétesz egymillió embert is érint hazánkban, sajnos azonban sokan közülük nem tudják, hogy számolniuk kell a vele járó egészségügyi kockázatokkal.

– A diabétesz-világnap minden évben csak egy alkalom arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a betegség terjedésére. Ezért is támogattuk már a kezdetektől a cukorbetegek futsalválogatottját, és szerveztük meg közösen az Európa-bajnokságot. – A Sanofi büszke arra, hogy hozzájárulhat olyan nagyszerű sportteljesítményekhez, mint a hazai cukorbetegek futsalválogatottjáé – mondta dr. Fülöp Rita, a Sanofi diabétesz-üzletágának igazgatója.

A válogatott szövetségi kapitánya a diabéteszben szintén érintett, népszerű énekes, Hevesi Tamás.
– Szép meccset vívtunk az újpestiekkel, a fiúk kitettek magukért. Mi igazi örömfocit játszunk, mert számunkra a sport nem csupán verseny, hanem azt is jelenti, hogy aktívak és fittek vagyunk cukorbetegen is – mondta az edző. Hozzátette, a jövő évi kontinensviadalon induló magyar diabéteszválogatott ismét fogad új tagokat, ezért a szervezők várják cukorbeteg sportolók jelentkezését.

A gálamérkőzést megtekintette dr. Hollósi Antal, a Károlyi-kórház orvos igazgatója is.
– A testmozgás a rohamosan terjedő cukorbetegség megelőzésének szempontjából fontos tényező – jelentette ki dr. Hollósi Antal. – A diabétesszel élőknek, ha állapotuk és életkoruk megengedi, elengedhetetlen a rendszeres mozgás. Látva a futballisták játékát, harcosságukat, és ismerve eredményeiket, ismét bebizonyosodott, hogy a sport, a testmozgás elengedhetetlen számukra is. Példájuk reményt ad a többi cukorbetegnek, hogy megfelelő terápia, egészséges életmód mellett ők is aktívak maradhatnak, sőt akár kimagasló sportteljesítményre is képesek lehetnek.

GERGELY GÁBOR