„A gyerekek ismerik a békét”

  •  
  •  
  •  

A világ legnagyobb humanitárius célú szervezete, a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének felhívására az Újpest-Árpád Lions Club, az Újpesti Önkormányzat támogatásával idén 24. alkalommal hirdette meg a békeposzter pályázatot, ezúttal az újpesti általános iskolás gyermekek számára. A hazai forduló eredményhirdetését október 24-én az Újpesti gyermek és Ifjúsági Házban, a beérkezett rajzok legjobbjaiból tartott kiállítás megnyitóján rendezték meg. A rajzpályázat témája minden évben a béke és ez alkalommal „A gyerekek ismerik a békét” címet viselte. A pályázatra 83 darab pályamű érkezett, melyből a díjátadóval egybekötött kiállításra 40 rajzott válogatott ki a zsűri.

A díjátadón Saly Péter, az Újpest-Árpád Lions Club elnöke köszöntötte a vendégeket. Üdvözölte a Lions Club képviselőit, Ütő Ákost a korábbi kormányzó urat, Ottmár Timeát a club magyarországi békeposzter felelősét, valamint Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester urat és köszönetet mondott az alkotóknak és tanáraiknak, akik fáradtságot nem kímélve segítették a pályázók munkáját, majd átadta a szót az alpolgármesternek, aki elmondta, hogy az önkormányzat örömmel állt a kezdeményezés mögé. Kifejezte örömét, hogy kerületünk iskoláiból több, mint 80 pályamű érkezett és a 40 kiállított rajzból, 9 jutott tovább az országos fordulóra. Ezt követően kezdetét vette a díjátadó, ahol valamennyi díjazott és helyezett oklevelet és ajándékot kapott.

Az első helyezést a Testnevelés tagozatos Általános Iskola tanulója, Szabó Lilla Eníd nyerte. Felkészítő tanára Vad Józsefné volt.

Második helyezést a Károlyi István 12 évfolyamos Gimnázium tanulója, Hajba Bianka rajza kapta. Felkészítő tanára Lozsekné Tuza Márta volt.

Harmadik díjat a Karinthy Frigyes ÁMK Általános Iskola tanulója, Majnár Rebeka vehette át. Felkészítő tanára Vincze Zoltánné.

Különdíjat kapott a legtöbb rajzot beküldő Karinthy Frigyes ÁMK Általános Iskola és az ugyan ezen iskola tanulója a második osztályos Marosi Virág is.

Az országos pályázatra továbbjutott még a Károlyi István 12 évfolyamos Gimnáziumból: Üveges Anna Rebeka, Exner Raffaella, Csukás Nikolett és Orbán Renáta. Felkészítő tanáruk Lozsekné Tuza Márta volt. Valamint továbbjutott a Pécsi Sebestyén Zenetagozatos Általános Iskolából Gaidosh Anna és a Karinthy Frigyes ÁMK Általános Iskolából Hernandez Roxána is. Felkészítő tanára Vincze Zoltánné volt

P.M.