A gyereksziget vendége: Újpest

  •  
  •  
  •  

Nem mindennapi vendég programjai színesítették a Generali Gyerek Sziget szombati programjait; Újpest több oldaláról is bemutatkozott és meglepetésvendégeket is a szigetre csábított.

Szombaton ország-világ előtt bemutatkozott Újpest a Generali Gyerek Szigeten. Az Óbudai-sziget közkedvelt ingyenes családi rendezvényén megtapasztalhatták, milyen is az a híres Sportos Újpest! összefogás, amelynek eredményeként a város nyerte nemrégiben a 70 ezres lélekszám feletti kategóriában a Kihívás Napját. 

Az Óbudai-szigetre kilátogatókat  újpesti sportos programok várták és az egyre ismertebb Tarzan Pak-ízelítő. Volt számos ügyességi és labdajáték, valamint „agytorna”, ezúttal a Sportos Újpest Totóval. A feladatokat jól teljesítők ajándéktárgyakra beváltható pontokat kaptak. Mindazok a 3-18 év közöttiek, akik teljesítették a sportos állomásokat, ingyenes belépőt vehettek át a Tábor utcai Tarzan™ Parkba.

Bemutató a nagyszínpadon

A nagyszínpadon 14 órától a Meteor Dance fellépésében akrobatikus rock and rollt, majd a Limes Szabadidős SE tolmácsolásában pedig ritmikus gimnasztikát láthatott az egyre népesebb számú közönség. Utóbbi érdekessége, hogy a fiatalabb korosztályok először szabadgyakorlatokat végeznek, majd a sportban töltött idő előrehaladtával pedig már kötelet és karikát, később pedig buzogányt használnak egyre kötöttebb gyakorlataikban. 

Utánuk az UTE szakosztályai mutatkoztak be a nézőknek, köztük a taekwondo és a birkózó szakosztály. A színpadon tiszteletét tette Nagy László, Mexikó olimpiai bajnok labdarúgója és – stílusosan Újpest mezben –a lila-fehérek két közismert játékosa, Vermes Krisztián csapatkapitány és helyettese, Balajcza Szabolcs is. A labdarúgók igen népszerűnek bizonyultak, rövid fellépésük után tucatnyian keresték fel őket a Tarzan™ Park sátrában, hogy autogramot kérjenek tőlük. 

Nagy Lászlótól megtudtuk, hogy jelenleg Salgótarján csapatának szakmai igazgatója, de jövőbeni munkájuk iránya nagyban függ attól, hogy a csapat az NB III-ban folytatja-e tovább. Az Újpest FC-ről azt mondta, hogy a lila-fehér klubnak hagyománya van, és a játéktechnika fejlődése érdekében érdemes volna a „régi” labdarúgók véleményét is kikérni, akik sok hasznos instrukcióval segíthetnék a mai játékot és játékosokat.

Balajcza Szabolcs és Vermes Krisztián az ujpest.hu-nak azt mondták, három napja kezdték meg az intenzív felkészülést a nemsokára kezdődő 2013-2014-es idényre.  

– A csapatunk még nem teljes létszámú, azonban a július 8-án kezdődő edzőtáborra már feltöltődik a keret – mondja Vermes Krisztián. Balajcza Szabolcs hozzátette, felkészülésük intenzitását jól mutatja, hogy három nap alatt hat edzésük volt. Mindketten úgy gondolják, hogy a hagyományt őrizni kell, játékukkal ennek igyekeznek megfelelni, és természetesen az is céljuk, hogy a csapat dobogósként, de a ranglistán minél jobb helyezéssel zárja a megkezdődő szezont.

A Generali Gyerek Szigeten vasárnap – amely egyúttal a négy hétvégés esemény zárónapja lesz – folytatódik a Sportos Újpest! jegyében a ma megkezdett egész napos játékos, sportos program.  Kora délután Gergely Gábor asztaliteniszező világbajnok lesz az újpesti események vendége, aki szíves beavatja a gyerekeket a fortélyokba.

Újpest Önkormányzata szeretettel vár mindenkit, aki szeretne sportolni, kikapcsolódni és a Tarzan™ Parkba belépőt nyerni! 

Ne feledjék: az ingyenes buszjárat vasárnap is 10 és 16 óra között, óránként indul az Óbudai-szigetre az István út Jókai utca és Petőfi utca közti szakaszán lévő alkalmi megállóból. Óbudáról visszafelé pedig a K-híd utáni parkolóból indul Újpestre, 10.30-tól 17.30-ig, ugyancsak óránként.

MOA – B.K.