A gyommentes zöldterületekért

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat a tavasz beköszöntével hozzálátott a parkok, közterületek kaszálásához. A korai munkakezdésre azért volt szükség, hogy a vártnál hamarabb érkezett melegben ne szaporodjanak el a gyomnövények.

A városvezetés kiemelt feladatának tekinti a közterületek ápolását, rendben tartását, gyommentesítését. A kaszálást március utolsó hetében azért kezdték meg, mert a hirtelen jött meleg miatt a fű gyorsan növekedésnek indult, de legfontosabb szempont a gyomok virágzásának megelőzése és a parlagfű elszaporodásának hatékony megakadályozása.

Ahogy az újpestiek is tapasztalhatták, az elmúlt napokban már lenyírták a Görgey út-Rózsa utca és a Víztorony környéki, továbbá a Szent Imre és a Szent László tér közötti területet. Végeztek a munkával a Pozsonyi úton és az Izzó lakótelepen is. A következő egy hétben folytatódik a kaszálás Káposztásmegyer I-II. parkjaiban, zöldfelületein, az Árpád út, Váci út felőli végén, valamint Újpest kisebb terein.

G. R.


Az önkormányzat folyamatosan, éves terve alapján végzi a közterületek kaszálását és a parlagfű irtását. Aki parkokban, játszótereken mégis találkozik parlagfűvel, bejelentést tehet a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Osztály 231-3101/144-es mellékén. Mint ismert, tavaly a Parlagfűmentes környezetért pályázaton öt hazai települést, köztük egyetlen fővárosi kerületként Újpestet hirdették ki nyertesnek.