A győztes: No SeatbeltZ!

  •  
  •  
  •  

A zsűri döntése alapján a No SeatbeltZ nyerte a szombat délutántól késő estig tartó Újpesti Zenekarok Fesztiváljának versenyét. Az eredményhirdetés előtt a zsűrit vezető Curtis sodró lendületű koncertet adott. A győztes a Sziget Fesztiválon képviseli Újpestet. A buli a karaoke sátorban ér véget.

Igazi rockfesztiválnak adott helyet a Szent István tér szombaton. Az Újpesti Zenekarok Fesztiválján koradélutántól lámpagyújtásig követték egymást az együttesek a színpadon.

Az első körben úgy tűnt, hogy az Orkán zenekar lesz a befutó, majd a hetvenes évek rockhangzását megszólaltató Protekció is esélyesnek tűnt, végül azonban a Curtis vezette zsűri az abszolút amatőr No SeatbeltZ zenekart ítélte a legjobbnak: a győztes jutalma fellépés a Sziget Fesztiválon.
A téren igazi kisvárosi ünnep kerekedett, fogyott a vattacukor, a rétesek, a sütik, a langoló, a piacnál a lángos vagy a nagy üstben készült lecsó, a sörcsapolóknak is bőven akadt dolga.

A fesztiválozók között ott volt a teljes városvezetés, köztük Wintermantel Zsolt polgármester is.
A karaoke sátorban egymásnak adták a mikorfont, kicsik és nagyobbak énekelték sztárok felvételeit, este a’ Hull a hó és hózik, Micimackó fázik’ vitte a prímet. A legtehetségesebbek bekerülnek a Megasztár toborzójába.

A fesztiválra délutántól lassan kezdtek gyülekezni az újpestiek, aztán egyre többen érkeztek, estére teljesen megtöltötték a Városháza előtti teret. Curtis koncertjén már nem lehetett mozdulni a színpad előtt, a rapper rajongói sikoltozva kísérték kedvencüket, a legnagyobb attrakció ismét az ‘Újpest a negyedem’ című slágere volt.

Már pakoltak az árusok, a színpadi munkások, amikor a szervezők kisorsolták azokat a szerncséseket, akik belépőt kapnak a Sziget Fesztiválra…
(un)