A hóhelyzet fokozódott

  •  
  •  
  •  

A Pearls Of Roxette zenekar tagjai némi meglepetéssel tapasztalták a Városnapokon, hogy közönségük a koncert egy pontján éppen a színpaddal ellentétes irányba kezd nézelődni. A közjáték oka egy hatalmas hókupac volt.

Hogy hogyan került hókupac az augusztusi rekkenő hőségben a Szent István térre? A válasz egyszerű. Odavitték. Mégpedig azért, mert a rendezvény szervezői és Wintermantel Zsolt polgármester a rendezvény során arról beszélgetett, vajon rendeződik-e a Megyeri úti jégcsarnok sorsa (azóta megnyugtatóan rendeződött. a szerk). Mikor szóba került a jégcsarnok, eszükbe jutott, hogy az edzések, meccsek után letakarított pályáról mázsaszám keletkezik jégkása, ami leginkább a hóra emlékeztet.

Az ötletet tett követte. Felhívták a Városgondokság vezetőjét, hogy intézkedjen: szállítsanak a helyszínre ebből a hóból. Alig egy óra elteltével a téren mulató közönség arra lett figyelmes, hogy néhány hómunkás jelenik meg, majd egy kisteherautóról zsákokból havat szórnak a kövezetre. Az első meghökkenés után azonban mindenki rájött, mi is történik és a tömeg, elsősorban a gyerekek önfeledt hógolyózásba és hóemberépítésbe kezdett. Persze a visszafogottabbak egyszerűen csak odaálltak a hóbucka mellé, amely kellemesen lehűtötte maga körül a levegőt.

Az ötlet sikere akkora volt, hogy bizton számíthatunk arra, a hóbucka rendszeres szereplője lesz az önkormányzati rendezvényeken nyaranta.  A közreműködésért egyébként köszönet illeti az UTE-t  is.

No persze a vendégsereg hőháztartását nemcsak a rendkívüli hóhelyzet segített karban tartani, hanem az a több ezer palac hideg ásványvíz is, amelyet a szervezők a rendezvény egész ideje alatt osztogattak a kitikkadt újpestieknek. A víz egyébként azért is különleges, mert, ha úgy tetszik, Újpest saját vizéről van szó. A Viola Aqua ugyanis a csapat itala. Megvásárlásával az UTÉ-t támogathatjuk, hiszen minden palack után 10 forint jut az egyesület kasszájába.