A japán férfiak Klaudiát látták a legszebbnek

  •  
  •  
  •  

Alig két hónapja nyerte meg a Miss International Hungary szépségversenyt az újpesti Kozma Klaudia. Győzelmével jogot szerzett, hogy Japánban Magyarországot képviselje a Miss International döntőjében. Klaudia a napokban tért haza a felkelő nap országából. Ugyan a zsűri szerint a huszadik helyen végzett, de a japán férfiak őt látták a legszebbnek

– Láttál valamit Japánból?
– Sajnos nem sokat, mert hiába voltam kint három hétig, szabadidőt nem igazán adtak a rendezők.

– Hány országból érkeztek versenyzők?
– Hatvanhárom lány jött el Okinawára, mondhatom sűrű volt a mezőny. Nekem kicsit meglepő volt, hogy alig akadt olyan lány, akit legalább egyszer ne operáltak volna át. Volt, akinek a mellét, másnak a popsiját vagy éppen a hasát alakították át. Igaz, a természetesség nem volt előírás.

– Gondolom, a verseny előtt méregettétek egymást. Te, kit, melyik lányt láttad a legszebbnek?
– Nálam a spanyol lány volt a favorit. A győztes japán versenyző, ha nem hazai pályán indul, szerintem a döntőbe sem került volna.

– Mint, ahogyan neked sem sikerült az első tizenötbe jutnod…
– Kicsit csalódott is vagyok, hiszen alig maradtam el a fi nálétól. Ha bejutok, talán egészen elől is végezhettem volna. És, nem utolsó sorban, a következő versenyen jobb eséllyel indulhatnék. Mert, nem adom fel, ugyanis elhatároztam, hogy még egy-két évig szerencsét próbálok a szépségversenyeken.

– Igaz, hogy a japán gyerekek nagy kedvence lettél?
– Aranyosak a gyerkőcök. Nem győztem az aláírásokat osztani, és annyi fényképet készítettek velem, hogy megszámolni sem tudom.

– És, milyenek a japán férfiak?
– Udvariasak és tisztelet tudóak. Egyébként, többtől is hallottam, hogy a Miss Hungary volt a legszebb lány Okinawán.

GERGELY GÁBOR