A járványoktól is megmenekült a főváros

  •  
  •  
  •  

„Nem csak az árvíztől, a járványoktól is megvédtük a fővárost” – mondta Pesti Imre, Budapest Főváros Védelmi Bizottságának elnöke június 18-iki, keddi, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen tartott sajtótájékoztatóján a Népszigeten.

A kormánymegbízott elmondta, hat kerületben fejeződtek be a fertőtlenítési munkálatok a fővárosban. Budapest területén közel 1,5 millió homokzsákot és 12.000 köbméter homokot építettek be a védekezés során, ebből mára 1 millió zsákot elbontottak a szakemberek.

 Jelenleg a Népszigeten egy két-három hektáros területen több, mint egy méter magas összefüggő vízfelület áll, ennek eltávolítását tegnap kezdték meg a tűzoltók, ma pedig 11 nagy teljesítményű szivattyú dolgozik a helyszínen. 

 A földi szúnyogirtás a fővárosban hétfőn megkezdődött a XXI és a XXII. kerülettel, szerdán pedig a IV. és a XIII. kerületben folytatódik a földi szúnyoggyérítés. Pénteki napon megkezdődik a légi irtás is. Fontos tudni, hogy az irtásra használt szer emberre nem veszélyes, a méhészetek pedig a kerületi jegyzőktől kapják meg a pontos tájékoztatást arra vonatkozóan, mikor és hol végezik a fővárosban ezeket a munkálatokat.