A játékosok alig várják a kezdést

  •  
  •  
  •  

Vezetőedzőnk remek hangulatot és győzelmet vár a Ferencváros ellen
19:00 órakor kezdődik a derbi, azaz a Ferencváros érkezik a Szusza Ferenc Stadionba.

Nebojsa Vignjevics szerint a csapat megtanulta a leckét a Haladás ellen, és ugyanazt a hozzáállást várja játékosaitól, amit a decemberi kupameccsen látott rajtuk.

„Nem csapatként játszottunk Szombathelyen, emiatt csalódott voltam. De mindenki megértette a szavaim lényegét, jó lecke volta múlt hét. Szükségünk van arra, hogy a csapat egységes legyen, hogy mindenki a közösségért játsszon péntek este is. Egy ilyen derbin nem elég önmagában a jó játék, vagy a koncentráció, mindennek egyben kell lennie – ugyanúgy oda kell tennünk magunkat, ahogyan a decemberi kupameccsen. Akkor igazi csapatként működtünk, mindenki hatalmas munkát végzett és meg is lett az eredménye. A derbin csak a győzelem számít! Senki nem beszél majd arról, hogy milyen játékot mutatott be a győztes csapat, és ugyanúgy senkit nem érdekel majd, ha jól játszik a csapat, de nem sikerül nyerni. A három pont a lényeg, az a célunk, hogy megnyerjük a meccset, hogy ez milyen játékkal sikerülhet, azt majd meglátjuk.”

Vezetőedzőnk szerint a játékosok legszívesebben már most felsorakoznának a kezdéshez.

„A játékosok nagyon motiváltak, alig várják a kezdést.  A legtöbben pedig a kupában játszottak már a Ferencváros ellen, szóval tudják mire számíthatnak. A szurkolók támogatása nagyon sokat jelenthet nekik, többet is, mint az eddigi mérkőzéseken. Nekem viszont higgadtnak kell maradnom. Nagyon szeretem a hangulatot, amit a szurkolóink varázsolnak a Megyeri útra, de nekem ezt most ki kell zárnom és azért a játékosokat is a földön kell tartanom. A meccs után persze remélem már más lesz a helyzet.”

A szerb szakembert természetesen a télen edzőt váltó Ferencváros játékáról is megkérdeztük.

„Már máshogyan játszik a Ferencváros, mint tavaly. Sokkal agresszívabbak a pályán, de akadnak problémáik a helyzetek kihasználásával. Korábban ez éppen fordítva volt – igaz, ellenünk a kupában két mérkőzés alatt sem találtak be és remélem, hogy ez a sorozat folytatódik. A tavasszal szerzett pontjaik száma szerintem nem tükrözik a teljesítményüket, mert egyáltalán nem játszottak rosszul idén. Leonardót tartom az egyik legjobb játékosnak, de Somalia és Böde is font láncszeme a csapatuknak. Nehéz mérkőzés előtt állunk, de újabb győzelemre készülünk péntek este.”

 forrás: http://www.ujpestfc.hu/