A jövő héttől: Lomtalanítás

  •  
  •  
  •  

Újpesten március 17. és 24. között szállítja el, körzetenként megjelölt időpontokban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a lomokat. Minderről és további hasznos tudnivalókról a társaság levélben értesíti, illetve kifüggesztett plakátokon tájékoztatja az újpestieket, a legelső érintett körzetben élőkhöz lapunk megjelenésének idejére már eljutott a hírlevél.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kéri, hogy a közterületi rend és tisztaság megőrzése érdekében kizárólag a levelükben megküldött időpontban helyezzék ki a lomokat, amelyeket a következő napon szállítanak el.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot, ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot, veszélyes hulladékot, (pl. elektronikai cikkek), építési törmeléket, autógumit, autóroncsot, zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű) ne készítsenek ki. A kihelyezésnél pedig arra is felhívják a figyelmet, hogy csak a kijelölt napon és oly módon helyezzék el a kidobandókat, hogy a lom ne kerüljön az úttestre, és ne akadályozza a közlekedést.

A háztartásoknál keletkező veszélyes hulladékok átvételére az FKF külön gyűjtőpontokat létesít 12-18 óra között: Anonymus u. 33-49. előtt (kihelyezés hétfőn »2014. március 17.«, szállítás kedden); Szt. László tér – Klauzál u. sarok (kihelyezés kedden, szállítás szerdán); Rákospalota – Újpest Vasútállomás parkolója (kihelyezés szerdán, szállítás csütörtökön); Erdősor u. – Ugró Gyula sor sarkán lévő parkoló (kihelyezés csütörtökön, szállítás pénteken); Fiumei út – Flottilla u. sarok (kihelyezés vasárnap, szállítás hétfőn); Külső Szilágyi út 44-gyel szemben, a szelektív h.-gyűjtők mellett (kihelyezés hétfőn, szállítás kedden).

További részletek az FKF honlapján: www.fkf.hu