A junior röplabdázók bronzérmet nyertek

  •  
  •  
  •  


Kaposváron rendezték meg az Országos Ifjúsági Kupa döntőjét is, ahonnan sikerült egy csillogó éremmel hazatérnie az újestiek junior csapatának. Az „A” csoportba sorsolták az újpestieket, ahol az elő találkozón könnyedén verték a Jászberényt. Kis pihenő után igazi rangadót játszhattak a lilák a Vasassal és hatalmas küzdelemben sikerült legyőzni a nagy riválist. Csoportelsőként folytathatták a játékot. Az sorsolás után kiderült, hogy a döntőbe kerüléshez ismét a Vasassal kell majd megküzdeniük.

Az A-csoport eredményei:
Újpesti TE – Jászberényi RK 3:0

Vasas-Hofeka-Óbuda – Újpest 2:3

Jászberényi RK – Vasas-Hofeka-Óbuda 3:1

A csoport végeredménye: 1. Újpest 4 pont, 2. Jászberény 3 pont, 3. Vasas 2 pont

B-csoport

TF-KRA – Agria RC-EVSI 1:3

Békéscsabai RSE – TF-KRA 3:0

Agria RC-EVSI – Békéscsabai RSE 0:3

A csoport végeredménye: 1. Békéscsaba 4 pont, 2. Eger 3 pont, 3. TF-KRA 2 pont

Elődöntő

A  Vasas túltette magát az első napi vereségén, komoly energiákat mozgósítva, azonnal elhúztak az újpestiektől a mérkőzés kezdetén.  A harmadik szettet ugyan sikerült megnyerni, de Ancsin Kittiék játéka nem volt olyan felszabadult, mint az első összecsapáson.  Mivel a negyedik játékot is megnyerte a Vasas, ők kerültek a fináléba.

Békéscsabai RSE – TF-KRA 3:0

Újpesti TE – Vasas-Hofeka-Óbuda 1:3

A bronzéremért a TF KRA ellen mérkőzött az Újpest. Szerencsére különösebb gondot nem okozott a csapatnak az ellenfél, a lányok biztos győzelmet arattak.

 Újpesti TE – TF-KRA 3:0

Az 1. helyért: Békéscsabai RSE – Vasas-Hofeka-Óbuda 3:1

A végeredmény:

1. Békéscsabai RSE

2. Vasas-Hofeka-Óbuda

3. Újpesti TE

4. TF-KRA

5. Jászberényi RK

6. Agria RC-EVSI

Az Újpesti TE  csapat tagjai: Ancsin Kitti, Runge Nadja, Makláry Zita, Szabó Adrienn, Bleicher Nóra, Nagy Fanni, Hadnagy Renáta, Együd Flóra, Juhász Petra, Kotlárik Zsanett, Bleicher Réka és Szilágyi Éva.