A Károlyihoz nem nyúltak

  •  
  •  
  •  

A megyei és fővárosi kórházak közül 15-ben marad az eddigi főigazgató. Így nem változik az újpesti Károlyi Kórház vezetése sem.

Augusztus 1-jétől szól a kinevezésük azoknak a kórház- és rendelőigazgatóknak, akik a közelmúltban pályázat útján nyerték el tisztségüket, tizenkét intézményben új pályázatot írnak ki – írta hétfői számában a Világgazdaság.

A lap szerint a megyei és fővárosi kórházak közül tizenötben marad az eddigi főigazgató. Vagyis nem lesz változás a budapesti Szent Imre, Péterfy, Rókus és Károlyi, a megyeiek közül a salgótarjáni, a székesfehérvári, a kecskeméti, a gyulai, a szekszárdi, a szolnoki, a zalaegerszegi, a győri és a miskolci kórház, valamint a deszki szakkórház, a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet élén.

Nyolc helyen a Dél-pesti, a Szent János, a Nyírő Gyula Kórházban, a Heim Pál Gyermekkórházban, a Stomatológiai Intézetben, valamint a Nagykátai, a Szigetszentmiklósi és a Gyömrői Rendelőintézetben új vezető veszi át az irányítást.

A lap megjegyzi, hogy a kórházigazgatói pályázatokon egyetlen 62 éves vagy ahhoz közeli korú jelentkező sem nyert el megbízást.