A kivilágított víztorony tövében nézhetjük a BL döntőt

  •  
  •  
  •  

Az UEFA hivatalosan értesítette az MLSZ-t: május 28-án, a londoni Wembley-stadionban rendezett Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője Kassai Viktor lesz. Mi pedig hivatalosan is bejelentjük, hogy az újpesti Családi Napon kivetítőn izgulhatják végig a focirajongók a BL döntőjét és Kassai várhatóan remek bírói teljesítményét.

A Barcelona-Manchester United-mérkőzésen a magyar éljátékvezető munkáját Erős Gábor és Ring György asszisztens, Fábián Mihály és Bognár Tamás, a két kapunál elhelyezkedő bíró, illetve Vad II István, mint tartalékbíró segíti. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst jelölt, Kispál Róbertet, így hét magyar futballbíró indult Londonba.

Az elmúlt évi sikeres világbajnoki szereplés, valamint a nyártól zajló európai kupasorozatban és Eb-selejtezőkön elért szakmai értékelés alapján Kassai Viktor az egyik esélyese volt a finálénak.

A 36 éves Kassai a legfiatalabb játékvezető, aki BL-döntőt fújhat. Eddig az UEFA játékvezetői bizottságának jelenlegi vezetője, Pierluigi Collina tartotta a csúcsot, 39 évével.

Másodszor vezet BL-finálét magyar bíró, Puhl Sándor volt az első 1997-ben, a Juventus-Dortmund-meccsen. (Korábban Palotai Károly két BEK-döntőn is bíráskodott.)

Vágner László, az MLSZ játékvezető bizottságának elnöke elmondta, a döntésről már korábban tudtak, de az UEFA szigorú szabályai miatt csak most hozhatták nyilvánosságra. Kassai a meccs előtt senkinek nem nyilatkozhat.