A költészet napja Újpesten

  •  
  •  
  •  

A GlobART Művészeti Egyesület ünnepi műsorában modern köntösben mutattak be verses előadásokat, amelyek kifejezetten az újpesti fotóművészek alkotásaihoz készültek. Április 11-én, igazán megható és értékes előadást láthattak a kultúra szerelmesei a magyar költészet napján, az Újpesti Polgár Centrumban.

A komplex művészeti előadáson megjelent fotók hatalmas méretben, színészi játékkal, kifejező mozdulatsorokkal és egyedi gondolatvilággal, sokunknak nyújtottak maradandó élményt. Külön öröm számunkra, hogy fotós kollégánk, Várai Mihály képei is szerepeltek az előadáson.

Várai Mihály munkái mellett Vajda János, Baditz Balázs és Orbók Ildikó fotói adták a produkcióhoz a képi világot. Az Újpesti Kulturális Központ és a GlobART Művészeti Egyesület Költői Képek címmel hirdetett irodalmi pályázatot, melynek célja a Magyar Költészet Napjának méltó megünneplése, hangulatossá tétele volt. A pályázat a művészeti ágak találkozásaként lírai munkákat várt az újpesti fotóművészek alkotásaihoz. A képekhez komoly munkák érkeztek, melyeket az összművészeti produkción belül színielőadás, árnyjáték, mozdulatsorok, hanghatás és zenei játék tett teljessé. A beérkezett munkák közül a legjobb alkotások kerültek be a műsorba: B.Tóth Klára: A ház szeme, Hétvári Andrea: Ablakok, Horváth Genovéva: Galamb a falon, Kaposi Ildikó: Gondolat, László Mária: Nyiss utat, Molnár Nikolett: kétszáz ember előtt…; sosem szerettem…, Palencsár Ibolya: Reggel, Róth Katalin: Nehéz teher; Süllyedő csónakban, Szőnyei Eszter: Tükörben tükör…; Szememben szárnyak, Vadászi Árpád: Száradó avar, Várfalvy Emőke: Óvárosi látomás; Hajléktalan gondolat, Vékony Ramóna: Elengedlek…, Zakariás Cecil: Részletekre szakadunk… , Zentai Eta: Nélküled. Szívből gratulálunk a szerzőknek, a színészeknek és a szervezőknek a színvonalas produkciókért!

VG