A könyvtár hírei

  •  
  •  
  •  

Nyersétel-kóstoló és előadás pénteken, Országos Könyvtári Napok vasárnap, és a Király utcai könyvtár felhívása

Nyersen az igazi

Lénárt Gitta – kóstolóval egybekötött – vegán táplálkozásról szóló előadása a
Király utcai könyvtárban 2014. október 17. (pénteken) 17 órakor.
Lehet-e növényi alapanyagokból sütés-főzés nélkül tápláló, ízletes ételeket készíteni? Erre a kérdésre kapunk feltehetően igenlő választ Lénárt Gitta, a népszerű blogger, a Nyersétel Akadémia alapítója kóstolóval egybekötött előadásán.

Lénárt Gitta a nyersevő vegán életmód talán legismertebb hazai képviselője. 1993 óta vegetáriánus, majd 2007-ben áttért a nyers vegán táplálkozásra, elsősorban egészségügyi okok miatt. Az életmódváltás arra ösztönözte, hogy gyorsan bővülő ismereteit és tapasztalatait megossza másokkal is. 2008-tól vezeti internetes naplóját, és aktív közéleti szervező szerepet vállal, összejöveteleket szervez. 2010-től évente jelennek meg könyvei, és tanfolyamokat tart a nyersevő életmód népszerűsítésére. 2011-től rendszeres előadó az évente megrendezésre kerülő Vegetáriánus Fesztiválon, és ő a fő szervezője a szintén évente tartott Zöldturmix Fesztiválnak. Ugyanebben az évben (2011) két társával elindította a Nyersétel Akadémiát, amely hivatalos keretet nyújt az előadások, tanfolyamok és összejövetelek szervezéséhez. (Forrás: Wikipédia)
Lénárt Gitta eddig megjelent könyvei: Élő ételek könyve, Élő édességek könyve, Élő italok könyve.

Országos Könyvtári Napok – Király utcai könyvtár, 2014. október 19.
A Király-könyvtár október 19-én, vasárnap, 10 és 14 óra között rendkívüli nyitva tartással és az alábbi „kínálattal” várja Olvasóit!
• „Megbocsátás napja”: ezen a napon a visszahozott, lejárt határidejű, de még fizetési meghagyás alá nem eső könyvekért nem kell késedelmi díjat fizetni.
• Ingyenes tagság váltható az év végig.
• Ingyenes CD, DVD, hangoskönyv kölcsönzés.
• Társasjátékok, kézműves foglalkozás.
• „Nem tudtam letenni” című könyvajánló „kiállításunk” is megtekinthető.

Olvas az ország! – Országos Könyvtári Napok 2014.
A Király utcai könyvtár felhívása olvasói számára.
Kedves Olvasóink!

Játékra hívjuk Önöket! Mindig mi, könyvtárosok ajánlunk könyvet Önöknek. Mit szólnának hozzá, ha ezt most megfordítanánk? Írjanak pár soros kedvcsinálót kedvenc művükről – lehet az szerelmesregény, véres krimi, hátborzongató thriller, vagy akár egy vers!

Az ajánlásokat – tárgyukkal, vagyis a művekkel együtt – kiállítjuk, hátha más is kedvet kap elolvasásukhoz.

A kedvcsinálókat a könyvtárban elhelyezett táblára tehetik ki, vagy küldjék el e-mail címünkre: fszek0401@fszek.hu!