A közösség elismerése

  •  
  •  
  •  

A városháza dísztermében adta át a város vezetője nemrégiben Újpest saját alapítású díjait, amelyekkel az eredményesen dolgozó pedagógusokat, illetve a legjobb tanulókat, a kiváló diáksportolókat, a diákközösségekért legtöbbet tevékenykedőket ismerik el. Sorozatunkat a Kiváló Diákközösségi Munkáért elismerést átvevők bemutatásával folytatjuk.

A Kiváló Diákközösségi Munkáért elismerésben három diák részesült:

BALLA BARBARA
, az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyamos tanulója
Balla Barbara felső tagozatos kora óta kiemelkedő diák-önkormányzati munkát végez, második éve az iskola diákpolgármestere. Kiemelkedő szorgalma, kitartása, áldozat- és segítőkészsége, szervezőkészsége elismeréseként tavaly az iskola nevelőtestülete neki ítélte oda a legjobb közösségi munkáért járó vándorserleget. Az iskolai diákélet mozgatóereje, az iskolai diák-önkormányzati programok és a Károlyi-kupa eseménysorozat szervezője. Nemcsak az iskola jótékonysági akcióinak motorja, hanem szervezi az iskolai gyűjtéseket a rászoruló gyermekeknek. Az Újpesti Diákszövetségben is aktív szerepet vállalt, alelnöke volt. Az Újpesti Diáknapok óta Újpest diákpolgármestere. A kiemelkedő közösségi munka mellett magatartása, szorgalma és tanulmányi munkája is példaértékű.

FŰRÉSZ ZSÓFIA BERNADETT, a Budapest IV. Kerületi Babits Mihály Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium 12. évfolyamos tanulója
Zsófi a négy éve aktív tagja a gimnázium diákéletének, közösségi munkája kiemelkedő. Négy éve az Iskolai Diákbizottság tagja, három éve ügyvivője, a szervezési feladatok felelőse. Az iskolai események szervezője és résztvevője. Az iskolai énekkar tagja, alapító tagja az osztályzenekarnak, az iskolai diákszínjátszás rendszeres résztvevője. Az iskolai táborok, gólyatáborok, szalagavatók, farsangok, öregdiák-találkozók szervezője, segítője. Több éven keresztül az Idősek Otthonában adott műsorok aktív szereplője. Zsófi a megbízható, kötelességtudó, segítőkész diák, az iskola- és az osztályközösség meghatározó alakja. Tanulmányi eredménye kitűnő, magatartása és szorgalma példaértékű.

OARGA DALMA, a Lázár Ervin Általános Iskola 7. évfolyamos tanulója
Dalma több éve aktív tagja az iskolai diákönkormányzatnak, fél éve az elnöke is. Pozitív, lendületes hozzáállása, személyisége jó irányba tereli az iskolai közösség diákéletét. Számos iskolai rendezvény főszervezője, kivitelezője, a kerületi diákprogramok résztvevője. Az iskolai közösségi munkája mellett egyre aktívabb tagja az Újpesti Diákszövetségnek. Kiemelkedő közösségi munkája mellett jeles tanulmányi eredményt ért el. Igazi közösségi ember, bátran mond kritikát, véleménye megfontolt, iránymutató. Diáktársai elfogadják, elismerik, mindig számíthatnak rá. Nyitott, segítőkész személyiségével, motiváltságával, tettrekészségével méltán vívta ki iskolatársai elismerését.