A közösség összefogásával sikerült

  •  
  •  
  •  

Koncert egy zongoráért. Május 25-én este, az Ady Endre Művelődési Központban egy hangszer volt a tét. A közösség összefogásának és támogatásának köszönhetően a Homoktövis Általános Iskola gyermekei szeptembertől új zongorával vághatnak neki a tanévnek.

Az év elején vált nyilvánvalóvá, hogy az iskola 20 esztendős zongorája javíthatatlanná vált, ami lehetetlenné tette a zenetagozatos diákok képzését. Ekkor jött az ötlet, hogy az intézmény hagyományos, év végi koncertjét a zongorának szentelik, és ennek jegyében rendezik meg. A rendkívüli kezdeményezéshez számos neves művész is csatlakozott.

A teltházas jótékonysági koncert Szaniszló Lajos Álom című alkotásával vette kezdetét. A nyitószámokat követően Földesiné Gyöngyösi Klára, az iskola igazgatónője köszöntötte a jelenlévőket, és bejelentette a jó hírt: 791.000 forintot sikerült összegyűjteni a zongorára. Így valóra válhat az álom, az iskola új hangszerrel várja majd a gyerekeket a következő tanévben.

A koncert fővédnöke, Wintermantel Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta, egy jótékonysági eseményen részt venni mindig szívügy, főleg ha gyerekeknek segít vele az ember, így örömmel vállalta el a védnökséget. Az újpesti közösség mindig is adakozó volt, és ez a nemes tulajdonsága máig megmaradt. Februárban a Nap utcai Templom orgonájának ügyét, a Téli Fesztivál díszelőadásával az újpesti művészeket segítették, de kiváló példa az Újpesti Cseriti tevékenysége is, mely a hátrányos helyzetű gyermekeknek próbál örömet szerezni.
A zenének közösségformáló, gyógyító ereje van, segít együtt érezni, egy hullámhosszra kerülni, megtalálni az összhangot, amire a közéletben is törekedni kell, emelte ki beszédében a polgármester. Ezt követően az iskola növendékei egy díjnyertes rajzzal köszönték meg, hogy a jó ügy mellé állt.

A koncert folytatásában a főszerep az iskola növendékeié volt. A komolyzene és a könnyűzene egyaránt helyet kapott a színpadon. Népdalcsokrokkal, musical-részletekkel, fuvola- klarinét- és zongora szólókkal, tánccal bűvölték el a gyerekek közönséget. Olyan neves művészek, mint Szűcs István a Kormorán billentyűse, Gémes Katalin az Operaház énekesnője, Wrchovszky Miklós az Operaház tubaművésze és a Jazz And More kórusegyüttes is fellépett. Molnár Tamás az Anti Fitness Club frontembere – az iskola volt diákja- a gyerekekkel együtt adta elő közös számukat, ami a zenekar új lemezén is szerepel.

A különleges este, ahol a koncert volt a zongoráért és nem fordítva, sikerrel zárult. Új hangszer várja majd a diákokat, sőt egy pianínóval is gazdagodik az iskola, Páli József önkormányzati képviselő felajánlásának köszönhetően.

antosa

Kapcsolódó fotógalériánkat a facebookon találja.