„A közösségépítésben hiszek”

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Napló, ahogy tavaly, idén is teret biztosít az újpestieknek, hogy az év elején a polgármestert kérdezzék. Azt is mondhatjuk, hogy rendhagyó interjúnkban Önök kérdeztek, Wintermantel Zsolt pedig valamennyi kérdésre válaszolt.

CSIZMADIA BÁLINT: – Nem túl régen élek Újpesten, a munkám miatt költöztem ide. Kicsit tartottam a változástól, ám kellemesen csalódtam, gyorsan beilleszkedtem, és megszerettem a várost. Csupán egyetlen dolgot hiányolok: az uszodát. Olvastam az Újpesti Naplóban, hogy az ínséges idők véget érnek, és lesz uszodánk.  A Berda József utcában lakom, mégis egészen biztos, hogy rendszeresen kimegyek majd Káposztásmegyerre úszni. Arra lennék kíváncsi, hol tart jelenleg a beruházás, és mikor történik meg az első kapavágás?


Wintermantel Zsolt:
– Mondhatom, hogy az uszoda minden újpestinek szívügye és vágya, személy szerint nekem is. Én is azt szeretném, ha a kislányom már Újpesten tanulhatna meg úszni. A tavaly elindított Újpesti Párbeszéd első körében minden második újpesti említette ezt. A mi választási programunkban is szerepelt, mert régóta tudjuk, hogy erre óriási igény van. A Párbeszéd eredménye megerősített minket abban, hogy ezt jól gondoltuk, valóban akarják az újpestiek, ezért meg kell valósítani. Megteremtettük tehát a pénzügyi feltételeit, a képviselőtestület tavaly döntött a felépítéséről, és folyik az előkészítése. A munkálatok hamarosan megkezdődnek. Szerintem 2013-ban az új uszodában lubickolhatnak az újpesti gyerekek és persze, a felnőttek is.