A kutya és a ló éve a Rex Állatszigeten

  •  
  •  
  •  

Ingyenesen látogatható, hasznos és érdekes programokat szervez kicsiknek és nagyoknak az idén tizenegy éves Rex Állatsziget. A szabadidős elfoglaltságok a múlt évi igények alapján a kutyák és a lovak köré csoportosulnak.

– A tavalyi állatszigeti nyári táborok végén megkérdeztük a gyerekeket, hogy a következő évben milyen állatokról szeretnének bővebben hallani – mondja dr. Király Péter, a Rex Alapítvány alapítója, a Rex Állatsziget megálmodója.
– A résztvevők egyértelműen a kutyákra és a lovakra szavaztak, az idei oktatási program e két állatfaj minél alaposabb megismerését szolgálja – magyarázza dr. Király Péter.

Az Állatszigeten kéthetente szombat délelőttönként tartanak foglalkozásokat. A „Mindenkutyás egyeteme” címet viselő kutyás szakkör az ebek élettani bemutatását, testi-lelki problémáinak ismertetését, valamint a kutyakiképzés műhelytitkainak bemutatását foglalja magában. A „Lovasakadémia” a lovak történetével, egészségvédelmével, lótartással-ápolással kapcsolatos ismeretekkel szolgál, és az előadásokat követően lovaglási lehetőséget is biztosít a lovak ifjú szerelmeseinek.

Dr. Király Péter kiemeli: mindkét szakköri foglalkozás ingyenes, sőt idéntől családi szabadiskolaként működik. Ez egyrészt azt jelenti, hogy az előadók a család minden tagjának hasznos információkkal szolgálnak, másrészt az eddigiektől eltérően baráti társaságokat, diák-vagy éppen nyugdíjas csoportokat is várnak.
Regisztráció és bejelentkezés nem szükséges, a rendkívül színes programokra mindenkit várnak, az időpontokat érdemes már most figyelni.

M. Orbán András