A labda bűvöletében

  •  
  •  
  •  

Rohan az idő, már négy hét telt el a brazíliai labdarúgó-világbajnokság s az újpesti Bajnok Terasz megnyitója óta! Ezen a hétvégén a gondolataink duplán forognak a Bajnok Terasz és a focilabda körül. A pénteki vb-szünetben ugyanis a Szuperkupa-döntőt játszó Újpest FC–DVSC-Teva-mérkőzésen szurkolhatunk az óriáskivetítő előtt. S továbbra is jó hangulatban, finom ételekkel, italokkal hangolhatunk másnap is a szombati bronzmeccsre és vasárnap pedig a vb-döntőre. Egy műsorváltozás: a péntekre tervezett dallamfesztivált más időpontra halasztották a szervezők.

Ne feledjék: hétfőtől csak a labda mérete változik: a Bajnok Teraszon a vízilabda-Európa-bajnokság eseményei peregnek.

Műsorváltozás
Az Újpesti Dallam Fesztivál keretében július 11-én 17 órára meghirdetett Duka Jazz-koncertet a szervezők későbbi időpontra halasztották. Ám a Bajnok Terasz nem marad program nélkül. 17 órától a Hófehér és a vadász című filmet szánják a szülői kísérettel érkező, 12 éven felüli gyermekeknek.
Pénteken este: hajrá lilák!
Az újpestieknek már pénteken is van miért izgulniuk, hiszen lila-fehér csapatunk Magyar Kupa-győztes lévén 20.30-tól Szuperkupa-döntőt játszik a magyar bajnok Debrecennel. A mérkőzést megtekinthetjük a Bajnok Terasz óriáskivetítőjén. A mérkőzés előtt, 19 órától a Magyar Kupa boldogító pillanatait élhetjük át ismét, a mérkőzés összefoglalójával melegíthetünk be az óriáskivetítő előtt a Szuperkupa-döntőre.

Előbb zár a játéktér
A Bajnok Teraszon pénteken, a magyar Szuperkupa-döntő napján, valamint szombaton és vasárnap, a labdarúgó-vb bronzmérkőzésének és döntőjének napján, a várható nagy szurkolótáborra és érdeklődésre való tekintettel rendhagyó módon 17 órakor zár a Szent István téri játszótér, a pingpong-, a sakk- és malompálya, valamint az óriáshomokozó.

Szombaton és vasárnap
Elérkeztünk a labdarúgó-világbajnokság záró hétvégéjéhez. Szombaton 22 órától a bronzmeccsel, vasárnap 21 órától a döntővel vár mindenkit a Bajnok Terasz óriáskivetítője. A faházakban finom falatok, hűsítő italok készülnek a szurkolóknak.

A labdarúgás mellett, miként megszokhattuk, ismét közösségi programok, Újpest Kártya-nap, homokszobrászverseny és szabadtéri mozi várja az újpestieket. Szombaton délelőtt 10 órától a Szaffi, 16 órától a Tüskevár című film várja az óriáskivetítő elé a gyerekeket.
Szombaton 18 és vasárnap 14 órakor a Transformers-filmek maratonjával folytatódik a szabadtéri mozi. Száz szónak is egy a vége: irány a Bajnok Terasz!

Újpest Kártya-nap
Szombaton, a Bajnok Terasz utolsó tematikus napján az Újpest Kártyáé lesz a főszerep. 14 és 18 óra között kártyaelfogadó helyekkel ismerkedhetünk.
Homokszobrászverseny
Az élőcsocsó-bajnokság és a dekázóverseny után szombaton ezúttal művészi vénájukat csillogtathatják meg a gyerekek. Július 12-én 14.30-tól homokszobrászversenyt rendeznek a Szent István tér óriáshomokozójában. Nevezni július 11-én, pénteken 15 óráig lehet az információs faháznál a 6–10 és a 11–14 évesek kategóriájában.
Vízilabda-Eb
Felocsúdni sem lesz idő, a vb-döntő után, július 14-én indul a vízilabda-Európa-bajnokság, amelynek meccseit szintén a Bajnok Terasz óriáskivetítőjén követhetjük július 27-ig.

Vizes élmények az uszodában
A kánikulára a Halassy Olivér Városi Uszoda is nyári külsőt öltött. Napozóterasz, strandröplabda- és tengópálya biztosít remek kikapcsolódást a szabadban kicsiknek és nagyoknak. Újdonság, hogy a város büszkesége nemrégiben négycsillagos minősítést kapott, és a létesítmény nyári nyitva tartást is bevezetett: egészen augusztus 31-ig vasárnaponként 20 óráig látogatható.
Az uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu.)

Hétvégén is Tarzan™ Park
A Tarzan™ Park, az ország legnagyobb családi játszóparkja az idei szezonban már több mint két és fél hektáros területen várja az újpesti családokat. Nemrégiben új játéktérrel bővült a park. A vizes játékok területén található splashpark a víz szeretetét, a vízhez való szoktatást és az úszás megszerettetését szolgálja. Szakemberek szerint a vízágyúk használata a szem-kéz koordinációjának fejlődésére van jó hatással, mindez pedig azért is fontos, mert óvoda után az iskolakezdés megkívánja többek között az érett idegrendszert, a figyelmet és a mozgás összerendezettségét. A Tarzan™ Park játszóeszközeinek használata pedig mindezt elősegíti.
A Tarzan™ Park zárt, biztonságos, kulturált jellegének, felszereltségének, nem utolsósorban a Tarzan-terasznak köszönhetően ideális helyszíne lehet születésnapi buliknak, csoportos látogatásoknak. Ezekre a park a kicsi és a nagy vendégeit kedvezményes ajánlattal várja, amelyről további információt a www.tarzanpark.hu oldalon találhatnak.

Újpestieknek kedvezménnyel
Egyéni gyermek-belépőjegyeket 1850 Ft-ért, felnőttjegyet 1450 Ft-ért, csoportjegyet pedig 800 Ft-ért válthatnak a látogatók, amelyből a lakcímkártya vagy az Újpest Kártya bemutatásakor az újpestiek 25 százalékos kedvezményt kaphatnak. A Tarzan™ Park októberig 9–19 óra közötti nyitvatartási időben látogatható a Tábor utca 28. szám alatt. A parkba érkezőket nagy területű kerékpár- és autóparkoló fogadja.

Kiállítás
Két új, kortárs művészeti kiállítás várja a vizuális művészet iránt érdeklődőket az Újpest Galériában. Szabados István képzőművész egy jeles születésnap apropóján hozta festményeit és grafikáit az Újpest Galériába. A csütörtökön megnyílt kiállítás július 26-ig látogatható.

Az Újpest Galéria az Újpesti Művészek Társasága három tagjának nyújt péntektől (megnyitó 18 órakor) július 26-ig kiállítási lehetőséget. Malovecz Ildikó szobrászművész Álomjelek, Baditz Balázs festő- és fotóművész Impressziók, valamint Orbók Ildikó fotóművész Ablakmesék című csoportos tárlata várja a látogatókat.

Szombaton újra Piac-Placc
Szombaton reggel 6 órától nyílik a népszerű Piac-Placc a városháza mellett, a Duna sétányon. A számtalan elárusítóhely garantáltan jó vásári hangulatot és kedvezményes, olykor filléres vásárlást kínál. A gyűjtők, régiséget keresők se maradjanak otthon!

Névnapi emlékeztető
Szombaton Izabella és Dalma, vasárnap Jenő nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

B.K.