•  
  •  
  •  

Kik a legjobb arcok Újpesten? Úgy volt, hogy már a Szüreti Mulatságon választ kapunk erre a kérdésre, de a zord időjárás közbeszólt. A Karácsonyi Vásáron viszont kiderült.

Kékesi Karolina, Medgyasszai Gyöngyvér és Dobai Teodor az eddiginél hosszabb ideig birtokolták az Újpest Arca címet, de most átadták koronájukat a trónkövetelőknek, mert a Karácsonyi Vásár második hétvégéjén megválasztották Újpest új arcait. Idén a belbecs fontosabb volt a külcsínnél: a versenyzőknek találékonyságukról, kreativitásukról és kommunikációs készségükről kellett számot adniuk. Az öttagú zsűri – Krajnyák Zsuzsa, paralimpikon vívó, Kékesi Karolina, Újpest 2015-ös arca, Müller Attila színész, műsorvezető, Renge Zsolt önkormányzati képviselő és Klacsán Csaba, az Újpesti Sajtó Kft. ügyvezetője – idén négy kategóriában választotta ki a győzteseket.

– A gyerekek fantasztikusak voltak. Sok ilyen jellegű eseményen zsűriztem már, és örültem, hogy ez nem csak egy szépségverseny volt, hanem a kreativitás is számított. Szerintem kiemelkedő produkciókat láthattunk, úgyhogy nehéz volt a döntés – mesélte Müller Attila. Végül azért megszületett a végeredmény, és eszerint kislány kategóriában Babcsányi Panna, a kisfiúknál Hallay Zalán, míg a nagyobbaknál Bajkó Anita és Szántó István lettek Újpest új arcai. Ők képviselik majd a várost 2016-ban. A győztesek idén is értékes nyereményekkel gazdagodtak, köszönhetően azoknak a helyi vállalkozásoknak (Magic Box, Központ Bisztró, Tarzan™ Park, Halassy Olivér Városi Uszoda, Aquaworld, Újpest Márkabolt, Andetti Pizzéria-Kávézó-Fagyizó), akik az Önkormányzat kezdeményezése mellé álltak.