A legszebb nyitány

  •  
  •  
  •  

Telt ház és bombasiker az Egy szoknya egy nadrág tegnapi ingyenes Szent István téri előadásán. A filmhű, korabeli színdarab egyedül a végében tért el a filmtől és igazodott a mai „igényekhez”: az előadás végén minden szereplő párra lelt.

Egy tűt nem lehetett volna leejteni tegnap este a Szent István téren, annyian voltak kíváncsiak az Egy szoknya egy nadrág hivatalos bemutató előadására. Az Újpest Színház és a Pódium Színpad közös produkcióját Bródy Norbert rendezte és a héten már szabadtéren zajlottak a próbái, már csak azért is, mert az előadáson háromfős zenekar szolgáltatta a háttérzenét.

A darabban szereplőként is feltűnt Bródy Norbert rendező még a próbák alatt elárulta: az este látott, nyolcszereplős darab eleve kettős szereposztású, és teljesen hű az 1943-ban készült, Latabár Kálmán főszereplésével forgatott filmhez. „A film és a színdarab között annyi az eltérés, hogy Frenkó Zsolt által színpadra alkalmazott művet, az ő beleegyezésével, egy-két további filmbéli jelenettel gazdagítottuk, a végét pedig a mai korhoz igazodva annyiban módosítottuk, hogy végül mindenki rátalálhat a párjára” – tette hozzá a rendező.

A Városnapok keretén belül bemutatott produkciót vastapssal búcsúztatta a közönség, akinek ma sem kell otthon maradnia, hiszen este fél 7-től Radics Gigi, nyolctól pedig Bikini koncert várja a Városnapok nagyszínpadán.

MOA