A legszebb ruhák Újpesten is

  •  
  •  
  •  

Fűző, harisnyatartó, ékszerek és gyönyörű fehér ruha. Ezek a legfontosabb darabjai egy menyasszony viseletének. Néhány hónapja már itt, Újpest szívében is kedvükre válogathatnak az arák, megnyílt ugyanis egy új esküvői szalon.

A családi vállalkozás feje Heberling Éva, aki Újpesten nőtt fel, s bár miután férjhez ment, elköltözött, a szíve visszahúzta. Ez vezérelte akkor is, amikor megálmodta az újpesti szalont. Azt mondja, mindig is olyan volt ez a városrész számára, mintha egy “nagy családban” nőtt volna fel. A másik szerelme a divattervezés volt – így most egyszerre két vágyálmát valósíthatta meg. Hisz – mint fogalmazott – a szép ruha kategória csúcsa az esküvői ruha.

A férjével és az édesanyjával nyitotta meg az üzletet, legnagyobb segítségük pedig Gál Rita – aki minden csínját-bínját ismeri a menyasszonyi ruháknak – számos arát készített fel a nagy napra az elmúlt évtizedben. Persze a trendek változnak, minden évben új divat jelenik meg, de a menyasszonyi ruhák önmagukban is gyönyörűek. Ráadásul most újításon is gondolkodik a család. Kalocsai mintás esküvői ruhákat terveznek, később pedig estélyi, alkalmi, illetve szalagavató ruhákkal szeretnének majd foglalkozni itt, Újpest belvárosában.

(A ruhaszalon címe: IV., Árpád út 97.)

– D. Zs.