A lengyel-magyar barátság napja

  •  
  •  
  •  

Valódi sportünnepen emlékeztek meg az újpesti és a lengyel vendégszurkolók Szusza Ferencről, az újpesti legendáról, akinek emlékére ma szombat délután rendeztek jótékonysági barátságos mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban. A meccsen együtt szurkolt Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere és Roman Kowalsky, lengyel nagykövet.

3192 jegy kelt el a szombat délutáni jótékonysági mérkőzésre, amelynek célja, hogy a bevétellel támogassa azt a civil kezdeményezést, amely Szusza Ferencnek, a klubhűség mintaképének kíván szobrot állítani. Az eladott jegyekből befolyt bevétel és a már eddig is érkezett adományok immár elegendő hátteret biztosítanak az emlékmű létrehozásához.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint magától értetődő volt, hogy elvállalta a rendezvény fővédnökségét, hiszen Szusza Ferenc neve nemcsak a klubhűséggel, a sportszeretettel, de Újpesttel is összeforrt. “Boldog vagyok, hogy ilyen sikerrel zárult az esemény, hiszen nemcsak a célját érte el, és összegyűlt a pénz a Szusza-szoborra, de a meccset is mi nyertük” – mondta a polgármester, hozzátéve: minden olyan kezdeményezést örömmel támogat, amely a helyi közösség értékeinek megőrzését, összefogását célozza.

Roman Kowalsky, Lengyelország budapesti nagykövete a lengyel-magyar barátság napjának nevezte az eseményt, kiemelve a két nemzet évszázados jó viszonyát. A nagykövet elismerően szólt Szusza Ferencről, aki edzőként is rendkívüli népszerűségnek örvendett a Górnik Zabrze csapatánál. Kowalsky kifejezte reményét, hogy jövőre, a Lengyelországban rendezett EB-n a magyar válogatottnak is szurkolhat majd. “A szobor átadásán egészen biztosan itt leszek” – tette hozzá a lengyel nagykövet.