A Mattersburg, a Metallurg Donyeck és a Zilina is az ellenfelek között

  •  
  •  
  •  

Klubunk szervezési osztálya hat mérkőzést kötött le erős ellenfelekkel, ötször külföldi, egyszer pedig magyar – a Vasas – rivális ellen lépünk pályára.

Az edzőmeccsek sorozata a felkészülés első hetén egy hírverő mérkőzéssel kezdődik: játékosaink Balatonszepezden lépnek pályára.

Csapatunk a második héten Sopronban edzőtáborozik, és innen utazik át Ausztriába két edzőmérkőzésre.

A Metallurg Donyeck az egyre erősebb ukrán bajnokságban középcsapatnak számít, és nem kevesebb mint 12 légiós foglalkoztatott.

A Mattersburg az osztrák bajnokság utolsó előtti, 11. helyén végzett – azaz épphogy bent maradt az első ligában. Ebben a csapatban szerepel a már 33 éves Waltner Róbert – aki korábban játszott az Újpestben is -, azonban inkább hazai fiatalok kapnak lehetőséget a zöld-fehér csapatban. Érdekesség, hogy tavaly nyáron éppen a Mattersburg ellen szerepelt először az Újpestben próbajátékosként Nikola Mitrovics.

A harmadik kiemelt találkozót a Pozsonyhoz közeli Somorján játsszuk az MSK Zilina ellen. A zsolnaiak a 3. helyen végeztek a szlovák élvonalban, és a téli felkészülés alatt is találkoztunk velük, amely mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedtünk Telkiben.

Ezt követően Budapesten lép pályára az Újpest FC, mégpedig a Vasas vendégeként.

Aztán néhány napos soproni edzőtábor következik, „megspékelve” a Wiener Neustadt elleni edzőmeccsel. A bécsújhelyi csapat a 7. helyen zárt az osztrák bajnokságban.

Az utolsó felkészülési mérkőzést a bajnokság kezdete előtt a Szusza Ferenc Stadion felújított gyepszőnyegén játsszuk majd, ahol az FK Dunajska Streda együttesét fogadjuk. A DAC ellen idegenben is megmérkőztünk, február 1-én 2-2-es döntetlen született.

(ujpestfc.hu)