A Messer Hungarogáz közleménye

  •  
  •  
  •  

Tisztelt Lakóközösség!

Vállalatunk, a Messer Hungarogáz Kft hosszú évtizedek óta működik az Önök közvetlen szomszédságában.

Gyártási tevékenységünk magas szinten környezettudatos, legfőbb alapanyaga a környezeti levegő, semmilyen káros szennyezőanyag-kibocsátásunk nincs.
Tevékenységünket mindig úgy igyekeztünk szervezni, hogy az utóbbi évtizedben a szomszédságunkban felépült lakóházak lakóinak életét a közeli ipari környezet ne zavarja.

Sajnos azonban, a targoncákon történő palackmozgatások bizonyos zajjal, csörömpöléssel járnak, melyeket eddig az üzemidő későbbi kezdésével és a korábbi délutáni befejezéssel csökkentettünk.

Szándékunk, hogy minden zajkeltő tevékenységet jól hangszigetelt üzemi épületekbe vigyünk be, egy csöndes, nyugodt környezet megteremtése érdekében. Ezt a célunkat egy félmilliárd forintot meghaladó értékű beruházással – palackozóüzemünk  teljes körű modernizálásával és üzemi épületeink magas szintű  hangszigetelésével érjük el, a munkálatok szeptember végén fejeződnek be.

Az építkezésnek van egy harminc órás eleme, amely sajnos a technológiából adódóan nem állítható le. A munka az üzemi területek speciális, nagyszilárdságú, pormentes “Tremix” beton aljzattal való ellátását jelenti. A beton terítése és lehúzása után 6 órával el kell kezdeni, és 24 órán belül be kell fejezni a felső kopó réteg bedolgozását és csiszolását, ami nagyfordulatszámú csiszológéppel történik, és nagy hanghatással jár.

Ennek a munkának az elvégzését július 16 – 17-re, valamint július 23 – 24- re tervezzük.

A fent jelzett napokon a késő esti órákban is jelentkező kellemetlen zaj miatt szíves türelmüket és elnézésüket kérjük.

Üdvözlettel
Bohner Zsolt
Ügyvezető igazgató