A mi békés világunk

  •  
  •  
  •  

Az Ifjúsági Házban A mi világunk, a mi jövőnk címmel békeposzter-kiállítás nyílt, amelyet a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének felhívására az Újpest-Árpád Lions rendezett, az önkormányzat támogatásával. A megnyitón dr. Molnár Szabolcs alpolgármester mondott rövid köszöntőt.

– Amikor három évvel ezelőtt az Újpest-Árpád Lions azzal keresett meg bennünket, hogy a klubok közötti versengésbe ők is beszállnának, örömmel mondtam igent a támogatásra. Az alpolgármester hozzátette: a kiállítás beváltotta reményeiket, sok pályamű érkezett, ezenfelül az egyik elmúlt évben Újpest országos szinten is az élvonalban képviseltette magát.

Dr. Molnár Szabolcs a rövid köszöntő után átadta a dobogós pályamunkák elkészítőinek járó díjakat, és valamennyi induló emléklapot kapott, ugyanakkor a felkészítő tanárokról sem feledkezett meg. A legtöbb, összesen tizenöt pályamű a Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumból érkezett, ahol két tanárnő készítette fel az indulókat. További érdekesség, hogy a 11-13 éveseknek rendezett versenyben mindössze egyetlen fi ú mérette meg magát. A három legjobbnak értékelt mű közvetlenül a bejárat melletti falon kapott helyet.

A dobogósok: I. helyezett: Kis Virág, Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 5. b, felkészítő tanára Péliné Szincsok Zsuzsanna; II. helyezett: Hőgyi Noémi, Lázár Ervin Általános Iskola 7. b, felkészítő tanára Móricz Lászlóné; III. helyezett: Szikszai Petra, Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium 6. b, felkészítő tanára Szabó János.

A kiállítás október 27-ig mindennap látogatható.