•  
  •  
  •  

Itt a farsang! A kerületi iskolákban, intézményekben egyre-másra rendezik meg a különböző tavaszköszöntő, vagy farsangi mulatságokat, jelmezbálokat. Az alábbiakban a Szigeti József Utcai Általános Iskola ötödikes nebulóinak levelét adjuk közre, amelyben a kisdiákok maguk mesélik el élményeiket.


Már két héttel korábban nagy izgalomban voltunk. Mi lesz a farsangon ? Minek öltözzünk be? Milyen jelenetet adjunk elő a színpadon?
– Legyünk 101 kiskutya ! – javasolta Olívia.
– De csak huszonketten vagyunk.
– Akkor Hófehérke és a hét törpe? Azaz huszonegy törpe ….
Ezt is elvetettük. Végül egy Michael Jackson-sláger mellett döntöttünk. Adjuk elő a Thrillert! Martin lesz Jacko, a többiek zombik. Oké!!!
A koreográfiát Szinti találta ki. Hamar megtanultuk.
Kíváncsiak voltunk a többi osztály programjára is, de mindenki titokban készült. Ami viszont nem volt titok, mert Zoli bácsival a DÖK-tagok egyeztettek: lesz karaoke, játékbarlang, tomobola, SMS-fal (őrült üzenetekkel) és 18 – 20 óra között disco.
És végre eljött február 11. Először mindenki a büfét rohamozta meg. Baráti áron ehettünk sütit, fánkot, szendvicseket. (Nyam-nyam.)
16 órakor végül kiderült a nagy titok: az alsósok többsége egyénileg öltözött be. Volt köztük boszorkány, varázsló, katicabogár, tehát a szokásos jelmezek.- Nekem legjobban az a kisfiú tetszett, aki Elvis Presley-imitátornak adta ki magát. A felsős osztályok egy-egy jelenetet adtak elő, pl: Shakira Waka-Waka számára táncoltak az 5.a-sok, a hetedikesek a veresegyházi asszonykórust parodizálták ki. Minden osztály találékony és ügyes volt. A legnagyobb tapsot mi kaptuk !
A tombolán nem nyertem. De Roland osztálytársam focilabdát, üdítőt és óriási magyar kártyát, plusz két lufit is vitt haza. A mázlista.
Mikor beesteledett, kisze-bábok égetésével űztük el a telet.
Aztán hattól jött a tánc. Jót buliztunk. Sajnos hamar vége lett. Jó lenne minden pénteken farsangozni! De az élet kegyetlen.A legközelebbi rendezvény tavasszal várható a sportnap alkalmával.
Aki kíváncsi a farsangunkra, nézze meg honlapunkat! A nagyi már megtette.
                    Megyeri Szinti és Szilágyi Mercédesz 5.b
                    Szigeti József Utcai Általános Iskola