A műanyag pályától a havas lejtőkig

  •  
  •  
  •  

Október elején nyitott meg a síiskola a Szilas Családi Parkban, ahol képzett szakemberek többféle korú és szintű síelni vágyót várnak a téli szezonon kívül is.

Az Óceánárok és a Farkaserdő utca találkozásánál ősszel nyitott meg a Hóbarátok Sport Egyesület síiskolája azzal a céllal, hogy olyan rendszeres sportolási lehetőséget nyújtson a téli sportnak hódolni vágyók számára, ahol kellemes környezetben, vidám hangulatban, képzett szakemberek segítségével ismerkedhetnek a síelés és snowboardozás alapjaival.

Szabó Pál László, a síiskola egyik vezetője szerint ez a mozgásforma bárkinek ajánlott, kortól, felkészültségtől függetlenül.
– Hároméves kortól gyakorlatilag bárki elsajátíthatja nálunk e téli sport alapjait. Korhatár nincs. Tanítottunk már meg nagymamát is síelni – mondja mosolyogva a fiatal szakember. Hozzáteszi: – Ez egy szenzációs sport, amit ha valaki igazi, havas pályán is kipróbál, nem felejti el soha.

Az oktató szerint a felvonóval és világítással felszerelt, korszerű műanyag sípálya időjárástól függetlenül alkalmas arra, hogy az alapokat letegyék annak érdekében, hogy ha a családok egy téli útra indulnak, akkor az első napoktól élvezhessék az Újpesten elsajátított technikát. Szabó Pál Lászlótól megtudtuk, oktatóikat családbarát hozzáállás, fiatalos lendület, jókedv, türelem, valamint a maximális szakmai felkészültség jellemzi.

Iskolások tesiórája
Az önkormányzat jóvoltából az újpesti iskolások október elejétől tavasz végéig, egymást váltva járnak síoktatásra. Ingyenesen, heti egy alkalommal a testnevelésóra keretében. Azonban nemcsak az iskolás korosztályt várják, hiszen bárki, aki elsajátítaná a havas sport alapjait, bejelentkezés alapján, a szintjének megfelelő oktatásban részesülhet, akár egyéni, akár csoportos formában. A téli szünetben például négynapos intenzív képzést is indítanak gyerekek, középhaladók és felnőttek számára, a profibbakat valódi havas lejtőkre invitálja – külföldre – a Hóbarátok Sport Egyesület.

G.R.