A Négyes-mézes ovisai a piacon

  •  
  •  
  •  

Nemrégiben gyerekzsivajtól volt hangos a 14-es villamos Bőrfestő utcai megállója. Nem véletlenül, hiszen az óvodai Négyes-mézes csoport gyerekei várták a járművet.

Szerencsénkre egy nagyon kedves meghívásnak kellett eleget tennünk. A piacon található Lipóti Pékségbe kaptunk meghívást, hogy betekintést nyerhessünk az ott folyó munkába. Mivel ezek a gyerekek többnyire gyalog, autóval, vagy biciklivel közlekednek, úgy élménynek számított a villamosozás!

Megérkezésünkkor Újpest polgármestere és segítői, illetve az újpesti újság munkatársai fogadtak bennünket. A pékségben a gyerekek maguk is kipróbálhatták milyen érzés lisztes kézzel tésztát gyúrni, és amíg a remekművek kisültek, rövid ízelítőt kaphattunk a piac életéről egy rövid séta során. A kedves eladók még ajándékkal is megleptek minket: finom körtét, almát és sütőtököt kaptunk „útravalóul”.

Másnap a gyerekek papírra vetették az élményeket- látható a piaci stand, néhány pékáru is-, de úgy tűnik, a villamos verhetetlen a történések sorában.

Bársony Róbertné
óvodapedagógus